
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
6 łyżek
70 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka drobno siekamy.
Krok 2
Dodajemy zmielone ziemniaki, śmietanę, surowe jajko, rozkruszoną kostkę pietruszka Knorr.
Krok 3
Doprawiamy do smaku.
Krok 4
Dokładnie wyrabiamy masę.
Krok 5
Formujemy niewielkie kotleciki, obtaczamy je w otrębach i smażymy na roztopionym maśle.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kotlety z jajek
Kotlety z jajek są dobrym zamiennikiem mięsnych dań obiadowych, przypadną jednak do gustu nie tylko wegetarianom. Mają kremową fakturę, a otoczone są delikatną panierką z otrębów pszennych. Stopień ich ostrości możesz regulować w zależności od swoich upodobań. W tym celu użyj pikantnych przypraw, np. ostrej papryki lub pieprzu ziołowego. Do przygotowania proponowanej potrawy możesz wykorzystać ziemniaki pozostałe z poprzedniego obiadu. Otręby do panierowania z powodzeniem zastąpisz bułką tartą. Kotlety z jajek będą dobrze smakowały z gotowanymi lub świeżymi warzywami, takimi jak fasolka szparagowa, brokuł, kalafior czy marchewka z groszkiem. Gotowe będą idealnie komponować się z różnymi sosami. Warte rekomendacji będą: grzybowy, koperkowy czy chrzanowy. Jeśli przygotujesz więcej kotletów, możesz je wykorzystać do zrobienia smacznych wegetariańskich hamburgerów na kolację. Potrzebna będzie Ci do tego bułka, plasterek sera, sałata, pomidory lub ogórki i ketchup oraz majonez. W takiej wersji możesz je też zabrać na piknik lub zjeść w pracy. Zobacz, jak przygotować tę prostą i smaczną potrawę.