Kotlety z jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z jajek

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

6 łyżek

70 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka drobno siekamy.

Krok 2

Dodajemy zmielone ziemniaki, śmietanę, surowe jajko, rozkruszoną kostkę pietruszka Knorr.

Krok 3

Doprawiamy do smaku.

Krok 4

Dokładnie wyrabiamy masę.

Krok 5

Formujemy niewielkie kotleciki, obtaczamy je w otrębach i smażymy na roztopionym maśle.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety dyniowe
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlety z jajekKotlety z jajek

Kotlety z jajek są dobrym zamiennikiem mięsnych dań obiadowych, przypadną jednak do gustu nie tylko wegetarianom. Mają kremową fakturę, a otoczone są delikatną panierką z otrębów pszennych. Stopień ich ostrości możesz regulować w zależności od swoich upodobań. W tym celu użyj pikantnych przypraw, np. ostrej papryki lub pieprzu ziołowego. Do przygotowania proponowanej potrawy możesz wykorzystać ziemniaki pozostałe z poprzedniego obiadu. Otręby do panierowania z powodzeniem zastąpisz bułką tartą. Kotlety z jajek będą dobrze smakowały z gotowanymi lub świeżymi warzywami, takimi jak fasolka szparagowa, brokuł, kalafior czy marchewka z groszkiem. Gotowe będą idealnie komponować się z różnymi sosami. Warte rekomendacji będą: grzybowy, koperkowy czy chrzanowy. Jeśli przygotujesz więcej kotletów, możesz je wykorzystać do zrobienia smacznych wegetariańskich hamburgerów na kolację. Potrzebna będzie Ci do tego bułka, plasterek sera, sałata, pomidory lub ogórki i ketchup oraz majonez. W takiej wersji możesz je też zabrać na piknik lub zjeść w pracy. Zobacz, jak przygotować tę prostą i smaczną potrawę.