Kotleciki dietetyczne z kury przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki dietetyczne z kury

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

null

null

1 sztuka

null

1 pęczek

100 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso drobno posiekaj.

Krok 2

Natkę posiekaj, cebulę utrzyj.

Krok 3

Dodaj do mięsa jajko, kaszę mannę, zieloną pietruszkę, utartą cebulę, sól i pieprz.

Krok 4

Składniki dokładnie wymieszaj. Wlej szklankę wody, wyrób i nakładaj na rozgrzany tłuszcz.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki dietetyczne z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki dietetyczne z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki dietetyczne z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki dietetyczne z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki dietetyczne z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki dietetyczne z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki dietetyczne z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki dietetyczne z kury - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej