
Składniki
50 gramów
null
null
1 sztuka
null
1 pęczek
100 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso drobno posiekaj.
Krok 2
Natkę posiekaj, cebulę utrzyj.
Krok 3
Dodaj do mięsa jajko, kaszę mannę, zieloną pietruszkę, utartą cebulę, sól i pieprz.
Krok 4
Składniki dokładnie wymieszaj. Wlej szklankę wody, wyrób i nakładaj na rozgrzany tłuszcz.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej