Kotleciki dietetyczne z kury przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki dietetyczne z kury

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

null

null

1 sztuka

null

1 pęczek

100 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso drobno posiekaj.

Krok 2

Natkę posiekaj, cebulę utrzyj.

Krok 3

Dodaj do mięsa jajko, kaszę mannę, zieloną pietruszkę, utartą cebulę, sól i pieprz.

Krok 4

Składniki dokładnie wymieszaj. Wlej szklankę wody, wyrób i nakładaj na rozgrzany tłuszcz.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki dietetyczne z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki dietetyczne z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki dietetyczne z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki dietetyczne z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki dietetyczne z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki dietetyczne z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki dietetyczne z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki dietetyczne z kury - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej