Kotleciki z kaszy gryczanej z pietruszką
łatwe
1284 osoby zapisały

Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
5 łyżek
1 pęczek
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu.

Krok 2
Fix Knorr rozmieszaj w 125 ml letniej wody i odstaw na 3 minuty.

Krok 3
W misce połącz ugotowaną kaszę, przygotowany fix, posiekaną natkę oraz ser żółty. Dodaj jajko i wszystko razem dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Z powstałej masy uformuj nieduże kotlety, obtocz w tartej bułce i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron do momentu uzyskania złotego koloru. Podawaj na ciepło.


Dobra rada:
Aby urozmaicić smak i aromat kotlecików zamiast pietruszki możesz użyć świeżej kolendry.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kotleciki z kaszy gryczanej z pietruszką
O prostych, szybkich w przygotowaniu i jednocześnie pysznych daniach marzy każdy domowy kucharz. Mamy więc propozycję, która spełni twoje oczekiwania w tym zakresie. To kotleciki z kaszy gryczanej z pietruszką, będące kwintesencją aromatycznej kuchni roślinnej. Jeśli do tej pory twierdziłeś, że potrawy przyrządzane tylko z warzyw są nudne, a ich smak zawsze jest taki sam, spróbuj smakowitych kotlecików. Nie potrzebujesz wielu składników. Wystarczy kasza gryczana, jajko, ser żółty, natka pietruszki, bułka tarta i przyprawa. Smacznego!
Dla kogo?
Kotlety z kaszy gryczanej z pietruszką są doskonałą propozycją dla każdego miłośnika potraw roślinnych, który szuka urozmaicenia codziennej diety.
Na jaką okazję?
Kotleciki z kaszy gryczanej z pietruszką sprawdzą się jako danie obiadowe, pyszna przekąska lub lunch do pracy.
Czy wiesz, że?
Zmielona gryka tworzy mąkę gryczaną, która wykorzystywana jest między innymi do produkcji japońskiego makaronu soba. Stanowi on podstawowy składnik wielu tradycyjnych dań Kraju Kwitnącej Wiśni.
Dla urozmaicenia:
Pietruszkę możesz zastąpić świeżą kolendrą. Kotleciki zyskają wówczas oryginalny, nieco egzotyczny smak.