Kotleciki z kaszy gryczanej z pietruszką
łatwe
1298 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
5 łyżek
1 pęczek
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu.

Krok 2
Fix Knorr rozmieszaj w 125 ml letniej wody i odstaw na 3 minuty.

Krok 3
W misce połącz ugotowaną kaszę, przygotowany fix, posiekaną natkę oraz ser żółty. Dodaj jajko i wszystko razem dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Z powstałej masy uformuj nieduże kotlety, obtocz w tartej bułce i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron do momentu uzyskania złotego koloru. Podawaj na ciepło.


Dobra rada:
Aby urozmaicić smak i aromat kotlecików zamiast pietruszki możesz użyć świeżej kolendry.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kotleciki z kaszy gryczanej z pietruszką
O prostych, szybkich w przygotowaniu i jednocześnie pysznych daniach marzy każdy domowy kucharz. Mamy więc propozycję, która spełni twoje oczekiwania w tym zakresie. To kotleciki z kaszy gryczanej z pietruszką, będące kwintesencją aromatycznej kuchni roślinnej. Jeśli do tej pory twierdziłeś, że potrawy przyrządzane tylko z warzyw są nudne, a ich smak zawsze jest taki sam, spróbuj smakowitych kotlecików. Nie potrzebujesz wielu składników. Wystarczy kasza gryczana, jajko, ser żółty, natka pietruszki, bułka tarta i przyprawa. Smacznego!
Dla kogo?
Kotlety z kaszy gryczanej z pietruszką są doskonałą propozycją dla każdego miłośnika potraw roślinnych, który szuka urozmaicenia codziennej diety.
Na jaką okazję?
Kotleciki z kaszy gryczanej z pietruszką sprawdzą się jako danie obiadowe, pyszna przekąska lub lunch do pracy.
Czy wiesz, że?
Zmielona gryka tworzy mąkę gryczaną, która wykorzystywana jest między innymi do produkcji japońskiego makaronu soba. Stanowi on podstawowy składnik wielu tradycyjnych dań Kraju Kwitnącej Wiśni.
Dla urozmaicenia:
Pietruszkę możesz zastąpić świeżą kolendrą. Kotleciki zyskają wówczas oryginalny, nieco egzotyczny smak.



































