
Składniki
1 szczypta
6 łyżek
1 szczypta
1 sztuka
3 sztuki
2 łyżki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety rozbij, jedno jajko rozkłóć.
Krok 2
Kotlety maczaj w jajku a następnie w bułce tartej. Smaż na maśle* przez około 5 minut.
Krok 3
2 jajka ugotuj na twardo, cytrynę pokrój w plasterki.
Krok 4
Kotlety podawaj przybrane cząstkami jajek i plasterkami cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























