Kotlety cielęce po mediolańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety cielęce po mediolańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

6 łyżek

1 szczypta

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety rozbij, jedno jajko rozkłóć.

Krok 2

Kotlety maczaj w jajku a następnie w bułce tartej. Smaż na maśle* przez około 5 minut.

Krok 3

2 jajka ugotuj na twardo, cytrynę pokrój w plasterki.

Krok 4

Kotlety podawaj przybrane cząstkami jajek i plasterkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety cielęce po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety cielęce po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety cielęce po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety cielęce po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety cielęce po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety cielęce po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety cielęce po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety cielęce po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej