Kotlety cielęce po mediolańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety cielęce po mediolańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

6 łyżek

1 szczypta

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety rozbij, jedno jajko rozkłóć.

Krok 2

Kotlety maczaj w jajku a następnie w bułce tartej. Smaż na maśle* przez około 5 minut.

Krok 3

2 jajka ugotuj na twardo, cytrynę pokrój w plasterki.

Krok 4

Kotlety podawaj przybrane cząstkami jajek i plasterkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety cielęce po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety cielęce po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety cielęce po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety cielęce po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety cielęce po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety cielęce po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety cielęce po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety cielęce po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej