
Składniki
1 szczypta
6 łyżek
1 szczypta
1 sztuka
3 sztuki
2 łyżki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety rozbij, jedno jajko rozkłóć.
Krok 2
Kotlety maczaj w jajku a następnie w bułce tartej. Smaż na maśle* przez około 5 minut.
Krok 3
2 jajka ugotuj na twardo, cytrynę pokrój w plasterki.
Krok 4
Kotlety podawaj przybrane cząstkami jajek i plasterkami cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej