
Składniki
1 szczypta
6 łyżek
1 szczypta
1 sztuka
3 sztuki
2 łyżki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety rozbij, jedno jajko rozkłóć.
Krok 2
Kotlety maczaj w jajku a następnie w bułce tartej. Smaż na maśle* przez około 5 minut.
Krok 3
2 jajka ugotuj na twardo, cytrynę pokrój w plasterki.
Krok 4
Kotlety podawaj przybrane cząstkami jajek i plasterkami cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej