
Składniki
400 gramów
80 mililitrów
1 opakowanie
50 mililitrów
300 gramów
400 gramów
3 łyżki
0.5 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój kurczaka w cienkie i duże plastry jak na kotlety.
Krok 2
Zanurz mięso w mleku z rozmieszanym jajkiem następnie w panierce Knorr.
Krok 3
Smaż na średnio gorącym tłuszczu, aż kotlety będą rumiane, chrupiące i wystarczająco wysmażone w środku.
Krok 4
Ugotuj ziemniaki, sałatę wymieszaj z oliwą i cytryną. Gotowe kotlety podawaj z porcją ziemniaków i sałaty.
Dobra rada:
Mięso można również przygotować w piekarniku. W tym celu, dla lepszego efektu, opanierowane kotlety lekko posmaruj olejem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Knorr Fix panierka chrupiący kurczak z czosnkiem
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kotlety
Znacie powiedzenie: cudze chwalicie, swego nie znacie? Musimy przyznać, że jest coś prawdziwego w tej frazie. Czasami sięgamy po dania z kuchni włoskiej, francuskiej, meksykańskiej, a zapominamy o tradycyjnych przepisach, które również potrafią zachwycić smakiem! Dziś powracamy do kuchni polskiej i prezentujemy przepis na pyszne kotlety z mięsa drobiowego. Możecie usmażyć je na patelni lub upiec w piekarniku. Wybierzcie opcję, która najbardziej Wam odpowiada!
Dla kogo?
Nasz przepis jest szybki i prosty, dlatego wykonacie go w kilka chwil. To opcja idealna dla osób, które tracą cierpliwość przy długim gotowaniu! Pół godziny i na Waszych talerzach pojawią się znakomite kotlety.
Na jaką okazję?
Mięso w takiej formie uświetni każdy obiad rodzinny! Jest to uniwersalna potrawa, dlatego nie musicie martwić się, że komuś nie posmakuje. Nie macie czasu na gotowanie w ciągu tygodnia? Przygotujcie kotlety wcześniej i schowajcie je do lodówki. Po odgrzaniu będą równie smaczne!
Czy wiesz, że?
Tradycyjny kotlet schabowy był moczony w mleku i cebuli przez kilka godzin. Uważano, że dzięki temu mięso będzie miało doskonałą konsystencję.
Dla urozmaicenia:
Z czym podawać to danie? Najlepiej sprawdzą się ugotowane ziemniaki lub ziemniaczane purée. Ważnym elementem są również warzywa! W szczególności polecamy surówkę colesław. Dobrze sprawdzi się również sałata z oliwą. Pycha! Takie połączenie z pewnością Was nie zawiedzie. Nie pozostało nam nic innego, jak życzyć wszystkim smacznego!