Kurczak w sosie kurkowym z makaronem - pierś | Przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie kurkowym

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

131 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

130 gramów

200 gramów

200 gramów

1 opakowanie

50 mililitrów

100 mililitrów

200 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój na kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj cebulę, cukinię i kurki i smaż aż nabiorą jasnozłotego koloru.

Krok 2

Całość zalej fixem Knorr wymieszanym z 200 ml wody i śmietaną. Wszystko razem gotuj przez 1-2 minuty, mieszając od czasu do czasu.

Krok 3

Podawaj z makaronem, ryżem lub kaszą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak w sosie kurkowymKurczak w sosie kurkowym

Kurczaka pokrój na kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj cebulę, cukinię i kurki i smaż aż nabiorą jasnozłotego koloru.