
Składniki
300 gramów
130 gramów
200 gramów
200 gramów
1 opakowanie
50 mililitrów
100 mililitrów
200 mililitrów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój na kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj cebulę, cukinię i kurki i smaż aż nabiorą jasnozłotego koloru.
Krok 2
Całość zalej fixem Knorr wymieszanym z 200 ml wody i śmietaną. Wszystko razem gotuj przez 1-2 minuty, mieszając od czasu do czasu.
Krok 3
Podawaj z makaronem, ryżem lub kaszą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak w sosie kurkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej