
Składniki
300 gramów
130 gramów
160 gramów
150 gramów
1 opakowanie
50 mililitrów
300 mililitrów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój na kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj cebule, marchewkę i paprykę i smaż aż nabiorą jasnozłotego koloru.
Krok 2
Całość zalej fixem Knorr wymieszanym z 300 ml wody. Wszystko razem gotuj przez 1-2 minuty, mieszając od czasu do czasu.
Krok 3
Podawaj z makaronem, ryżem lub kaszą.

Dobra rada:
Aby zwiększyć kremowość sosu, możesz zastąpić 100 ml wody śmietaną 18%.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej