
Składniki
300 gramów
130 gramów
160 gramów
150 gramów
1 opakowanie
50 mililitrów
300 mililitrów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój na kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj cebule, marchewkę i paprykę i smaż aż nabiorą jasnozłotego koloru.
Krok 2
Całość zalej fixem Knorr wymieszanym z 300 ml wody. Wszystko razem gotuj przez 1-2 minuty, mieszając od czasu do czasu.
Krok 3
Podawaj z makaronem, ryżem lub kaszą.

Dobra rada:
Aby zwiększyć kremowość sosu, możesz zastąpić 100 ml wody śmietaną 18%.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej