Pierś z kurczaka aromatyzowana octem i maggi na trawie cytrynowej
średnie
5 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
2 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka rozetnij wzdłuż węższej strony.
Krok 2
Z maggi i octu zrób zaprawę i marynuj w niej mięso przez 2 godziny.
Krok 3
Kurczaka oprósz solą i pieprzem.
Krok 4
Piersi zwiń i nabij na trawę cytrynową.
Krok 5
Grilluj na wysokości 10 cm.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej