Pierś z kurczaka aromatyzowana octem i maggi na trawie cytrynowej
średnie
5 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
2 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka rozetnij wzdłuż węższej strony.
Krok 2
Z maggi i octu zrób zaprawę i marynuj w niej mięso przez 2 godziny.
Krok 3
Kurczaka oprósz solą i pieprzem.
Krok 4
Piersi zwiń i nabij na trawę cytrynową.
Krok 5
Grilluj na wysokości 10 cm.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej