Pierś z kurczaka aromatyzowana octem i maggi na trawie cytrynowej
średnie
5 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
2 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka rozetnij wzdłuż węższej strony.
Krok 2
Z maggi i octu zrób zaprawę i marynuj w niej mięso przez 2 godziny.
Krok 3
Kurczaka oprósz solą i pieprzem.
Krok 4
Piersi zwiń i nabij na trawę cytrynową.
Krok 5
Grilluj na wysokości 10 cm.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























