Pierś z kurczaka aromatyzowana octem i maggi na trawie cytrynowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

2 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka rozetnij wzdłuż węższej strony.

Krok 2

Z maggi i octu zrób zaprawę i marynuj w niej mięso przez 2 godziny.

Krok 3

Kurczaka oprósz solą i pieprzem.

Krok 4

Piersi zwiń i nabij na trawę cytrynową.

Krok 5

Grilluj na wysokości 10 cm.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka aromatyzowana octem i maggi na trawie cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka aromatyzowana octem i maggi na trawie cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka aromatyzowana octem i maggi na trawie cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka aromatyzowana octem i maggi na trawie cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka aromatyzowana octem i maggi na trawie cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka aromatyzowana octem i maggi na trawie cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka aromatyzowana octem i maggi na trawie cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krupnik domowy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej