Pierś z kurczaka aromatyzowana octem i maggi na trawie cytrynowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka aromatyzowana octem i maggi na trawie cytrynowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

2 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka rozetnij wzdłuż węższej strony.

Krok 2

Z maggi i octu zrób zaprawę i marynuj w niej mięso przez 2 godziny.

Krok 3

Kurczaka oprósz solą i pieprzem.

Krok 4

Piersi zwiń i nabij na trawę cytrynową.

Krok 5

Grilluj na wysokości 10 cm.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka aromatyzowana octem i maggi na trawie cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka aromatyzowana octem i maggi na trawie cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka aromatyzowana octem i maggi na trawie cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka aromatyzowana octem i maggi na trawie cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka aromatyzowana octem i maggi na trawie cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka aromatyzowana octem i maggi na trawie cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka aromatyzowana octem i maggi na trawie cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka aromatyzowana octem i maggi na trawie cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Muffinki ze szpinakiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej