Pierś z kurczaka aromatyzowana octem i maggi na trawie cytrynowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka aromatyzowana octem i maggi na trawie cytrynowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

2 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka rozetnij wzdłuż węższej strony.

Krok 2

Z maggi i octu zrób zaprawę i marynuj w niej mięso przez 2 godziny.

Krok 3

Kurczaka oprósz solą i pieprzem.

Krok 4

Piersi zwiń i nabij na trawę cytrynową.

Krok 5

Grilluj na wysokości 10 cm.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka aromatyzowana octem i maggi na trawie cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka aromatyzowana octem i maggi na trawie cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka aromatyzowana octem i maggi na trawie cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka aromatyzowana octem i maggi na trawie cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka aromatyzowana octem i maggi na trawie cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka aromatyzowana octem i maggi na trawie cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka aromatyzowana octem i maggi na trawie cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka aromatyzowana octem i maggi na trawie cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej