Piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami
średnie
27 osób zapisało

Składniki
3 sztuki
1.5 łyżeczki
9 sztuk
1 sztuka
6 sztuk
0.5 pęczka
3 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory suszone oraz pół kulki mozzarelli pokrój w kostkę. Dodaj posiekaną bazylię i pieprz, następnie wymieszaj.
Krok 2
Piersi kurczaka umyj, osusz, a następnie dokładnie osusz. Każdą pierś obsyp Naturalną przyprawą do kurczaka Knorr. W każdej piersi zrób nacięcie w jej najgrubszej części, tworząc kieszeń.
Krok 3
Piersi uzupełnij farszem, owiń ściśle plastrami boczku. Piecz na blasze wysmarowanej oliwą przez 25 minut przy temperaturze 180 stopni.
Krok 4
Podawaj z puree ziemniaczanym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej