Piersi z kurczaka faszerowane mozzarellą i suszonymi pomidorami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami

Autor: anemone_

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1.5 łyżeczki

9 sztuk

1 sztuka

6 sztuk

0.5 pęczka

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory suszone oraz pół kulki mozzarelli pokrój w kostkę. Dodaj posiekaną bazylię i pieprz, następnie wymieszaj.

Krok 2

Piersi kurczaka umyj, osusz, a następnie dokładnie osusz. Każdą pierś obsyp Naturalną przyprawą do kurczaka Knorr. W każdej piersi zrób nacięcie w jej najgrubszej części, tworząc kieszeń.

Krok 3

Piersi uzupełnij farszem, owiń ściśle plastrami boczku. Piecz na blasze wysmarowanej oliwą przez 25 minut przy temperaturze 180 stopni.

Krok 4

Podawaj z puree ziemniaczanym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej