Piersi z kurczaka faszerowane mozzarellą i suszonymi pomidorami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami

Autor: anemone_

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1.5 łyżeczki

9 sztuk

1 sztuka

6 sztuk

0.5 pęczka

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory suszone oraz pół kulki mozzarelli pokrój w kostkę. Dodaj posiekaną bazylię i pieprz, następnie wymieszaj.

Krok 2

Piersi kurczaka umyj, osusz, a następnie dokładnie osusz. Każdą pierś obsyp Naturalną przyprawą do kurczaka Knorr. W każdej piersi zrób nacięcie w jej najgrubszej części, tworząc kieszeń.

Krok 3

Piersi uzupełnij farszem, owiń ściśle plastrami boczku. Piecz na blasze wysmarowanej oliwą przez 25 minut przy temperaturze 180 stopni.

Krok 4

Podawaj z puree ziemniaczanym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej