Piersi kurczaka z serem pleśniowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

1248 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

449 osób wydrukowało

Pobierz pdf

609 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

0.5 pęczka

1 opakowanie

150 gramów

0.5 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z żyłek i błon. Następnie długim i cienkim nożem zrób nacięcie po środku mięsa, aby powstała kieszonka.

Piersi kurczaka z serem pleśniowym   - Krok 1

Krok 2

Pistacje obierz z łupinek i posiekaj.

Piersi kurczaka z serem pleśniowym   - Krok 2

Krok 3

Ser pleśniowy wymieszaj z masłem, orzechami i posiekaną natką.

Piersi kurczaka z serem pleśniowym   - Krok 3

Krok 4

Takim farszem nadziewaj mięso.

Piersi kurczaka z serem pleśniowym   - Krok 4

Krok 5

Z wierzchu skrop mięso olejem i posyp obficie przyprawą Knorr.

Piersi kurczaka z serem pleśniowym   - Krok 5

Krok 6

Mięso grilluj powoli około 10-12 minut z każdej strony. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i szpinakiem.

Piersi kurczaka z serem pleśniowym   - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

25

Opinie o przepisie

  • Krystyna Radko

    Krystyna Radko , 27.07.2014

    też kaloryczne :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Kuczkowska

    Danuta Kuczkowska , 26.07.2014

    ja piersi kurczaka mielę,wbijam jajko,dodaję trochę bułki tartej i wegety.następnie zlepiam w kulki jednakowej wielkości,spłaszczam i kładę farsz.np,szpinak ,cebula i czosnek smażę na patelni.albo cebula,pieczarki,serek śmietankowy,smażę na patelni.albo pasek sera żółtego i natka pietruszki lub kawałek masła,posypując lekko tartą bułką zwijam,Obtaczam jajko,bułka ,jajko ,bułka i najlepiej do frytownicy,pycha ,soczyste i super chrupiące.polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Maciąg

    Piotr Maciąg , 26.07.2014

    Pani Gosiu,co Pani tak gotuje.Mniam mniam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Świątczak

    Marek Świątczak , 26.07.2014

    Ja podaję to raz z Bolsem, raz z wiśniówką a raz z koszerną i zawsze smakuje :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzanna Kroczak

    Marzanna Kroczak , 26.07.2014

    Zrobiłam....warto

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kubiak Daniel

    Kubiak Daniel , 26.07.2014

    Paulina zrób tą pieczeń a wbije na obiadek :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosław Chwajta

    Mirosław Chwajta , 26.07.2014

    wole inne piersi....zdecydowanie!! :P ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Liliana Pietrusiak

    Liliana Pietrusiak , 26.07.2014

    a babskie z silikonem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Marcin

    Marcin Marcin , 26.07.2014

    A te cuda,to nie dzieją się później w toalecie? :-D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Mularz

    Tomasz Mularz , 26.07.2014

    benek mowil ze niedobre jakie hu..... To ku...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Tatarska

    Teresa Tatarska , 26.07.2014

    :(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Richter

    Sylwia Richter , 26.07.2014

    pycha ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stefan Kękuś

    Stefan Kękuś , 26.07.2014

    Kiedy mam wpaść

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra Grabowska

    Aleksandra Grabowska , 26.07.2014

    smakowito wyglada

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Chamera

    Danuta Chamera , 26.07.2014

    :-);-)smakowite

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Ałaszkiewicz

    Stanisław Ałaszkiewicz , 26.07.2014

    z serem dorblu jest lepsiejszy i .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Modrzejewski

    Janusz Modrzejewski , 26.07.2014

    Zrobimy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusław Leśniowski

    Bogusław Leśniowski , 26.07.2014

    hmmm z piersi najbardziej lubię kobiece ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirela Kosińska

    Mirela Kosińska , 26.07.2014

    wygląda dobrze

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eugeniusz Jaszcz

    Eugeniusz Jaszcz , 26.07.2014

    Jozio same pychotki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Wołoszyk

    Wanda Wołoszyk , 26.07.2014

    znam to i podaję ze szpinakiem :) pycha :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karola Grabowska

    Karola Grabowska , 26.07.2014

    Omoomon!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Cyprian

    Ryszard Cyprian , 26.07.2014

    22 udostepnienia 2 komenty xd

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Kulecka

    Ewa Kulecka , 26.07.2014

    to fakt - pychota , polecam :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Romuald Kwasigroch

    Romuald Kwasigroch , 26.07.2014

    Prawie jak szwajcar !

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi kurczaka z serem pleśniowym   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi kurczaka z serem pleśniowym   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi kurczaka z serem pleśniowym   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi kurczaka z serem pleśniowym   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi kurczaka z serem pleśniowym   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi kurczaka z serem pleśniowym   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi kurczaka z serem pleśniowym   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Piersi kurczaka z serem pleśniowym  Piersi kurczaka z serem pleśniowym

Kurczak w naszej kuchni od lat cieszy się niegasnącą popularnością. Dlaczego tak jest? Możliwości przyrządzenia tego delikatnego mięsa jest tak wiele, że każdy smakosz znajdzie wśród nich coś dla siebie. Dziś proponujemy wytworną pierś z kurczaka z serem pleśniowym. Jak je zrobić? Świeże piersi dokładnie oczyść, a następnie rozetnij w taki sposób, by powstały kieszonki. Dzięki temu będziesz mogła ukryć w jego wnętrzu przepyszny farsz przygotowany na bazie niebieskiego sera pleśniowego, orzechów pistacjowych oraz natki pietruszki. Pod wpływem powolnego grillowania wszystkie smaki uwolnią swój potencjał, a twój kurczak stanie się jędrny i soczysty. Pierś w takim wydaniu najlepiej smakuje w towarzystwie pieczonych ziemniaków i szpinaku, jednak równie dobrze możesz ją zaserwować z chrupiącymi frytkami i ulubionym dipem.