
Składniki
4 sztuki
4 łyżki
0.5 pęczka
1 opakowanie
150 gramów
0.5 szklanki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z żyłek i błon. Następnie długim i cienkim nożem zrób nacięcie po środku mięsa, aby powstała kieszonka.

Krok 2
Pistacje obierz z łupinek i posiekaj.

Krok 3
Ser pleśniowy wymieszaj z masłem, orzechami i posiekaną natką.

Krok 4
Takim farszem nadziewaj mięso.

Krok 5
Z wierzchu skrop mięso olejem i posyp obficie przyprawą Knorr.

Krok 6
Mięso grilluj powoli około 10-12 minut z każdej strony. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i szpinakiem.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Piersi kurczaka z serem pleśniowym
Kurczak w naszej kuchni od lat cieszy się niegasnącą popularnością. Dlaczego tak jest? Możliwości przyrządzenia tego delikatnego mięsa jest tak wiele, że każdy smakosz znajdzie wśród nich coś dla siebie. Dziś proponujemy wytworną pierś z kurczaka z serem pleśniowym. Jak przyrządzić to danie? Popatrz na naszą recepturę!
Dla kogo?
Kurczak z serem blue to danie przeznaczone dla fanów serów pleśniowych, ponieważ te produkty wyróżniają się charakterystycznym smakiem i aromatem. Należysz do tej grupy? Jeżeli tak, to śmiało sięgnij po naszą recepturę i rozpocznij działania w kuchni. Filet z kurczaka z serem pleśniowym podbije Twoje podniebienie!
Na jaką okazję?
Danie doskonale sprawdzi się jako codzienny obiad dla domowników. Gotowanie zajmie Ci jedynie pół godziny. Szybko, prosto i wyjątkowo smacznie. Kurczak z serem pleśniowym zachwyci gości również podczas większej uroczystości, np. urodzinach. Pycha!
Czy wiesz, że?
Świeże piersi dokładnie oczyść, a następnie rozetnij w taki sposób, by powstały kieszonki. Dzięki temu będziesz mogła ukryć w jego wnętrzu przepyszny farsz przygotowany na bazie niebieskiego sera pleśniowego, orzechów pistacjowych oraz natki pietruszki. Pod wpływem powolnego grillowania wszystkie smaki uwolnią swój aromat.
Dla urozmaicenia:
Pierś z kurczaka z serem pleśniowym najlepiej smakuje w towarzystwie pieczonych ziemniaków i szpinaku, jednak równie dobrze możesz ją zaserwować z chrupiącymi frytkami i ulubionym dipem. Wybierz kompozycję dodatków, a później delektuj się daniem. Kurczak ser pleśniowy to zawsze smaczne rozwiązanie!