
Składniki
4 sztuki
4 łyżki
0.5 pęczka
1 opakowanie
150 gramów
0.5 szklanki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z żyłek i błon. Następnie długim i cienkim nożem zrób nacięcie po środku mięsa, aby powstała kieszonka.

Krok 2
Pistacje obierz z łupinek i posiekaj.

Krok 3
Ser pleśniowy wymieszaj z masłem, orzechami i posiekaną natką.

Krok 4
Takim farszem nadziewaj mięso.

Krok 5
Z wierzchu skrop mięso olejem i posyp obficie przyprawą Knorr.

Krok 6
Mięso grilluj powoli około 10-12 minut z każdej strony. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i szpinakiem.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Piersi kurczaka z serem pleśniowym
Kurczak w naszej kuchni od lat cieszy się niegasnącą popularnością. Dlaczego tak jest? Możliwości przyrządzenia tego delikatnego mięsa jest tak wiele, że każdy smakosz znajdzie wśród nich coś dla siebie. Dziś proponujemy wytworną pierś z kurczaka z serem pleśniowym. Jak przyrządzić to danie? Popatrz na naszą recepturę!
Dla kogo?
Kurczak z serem blue to danie przeznaczone dla fanów serów pleśniowych, ponieważ te produkty wyróżniają się charakterystycznym smakiem i aromatem. Należysz do tej grupy? Jeżeli tak, to śmiało sięgnij po naszą recepturę i rozpocznij działania w kuchni. Filet z kurczaka z serem pleśniowym podbije Twoje podniebienie!
Na jaką okazję?
Danie doskonale sprawdzi się jako codzienny obiad dla domowników. Gotowanie zajmie Ci jedynie pół godziny. Szybko, prosto i wyjątkowo smacznie. Kurczak z serem pleśniowym zachwyci gości również podczas większej uroczystości, np. urodzinach. Pycha!
Czy wiesz, że?
Świeże piersi dokładnie oczyść, a następnie rozetnij w taki sposób, by powstały kieszonki. Dzięki temu będziesz mogła ukryć w jego wnętrzu przepyszny farsz przygotowany na bazie niebieskiego sera pleśniowego, orzechów pistacjowych oraz natki pietruszki. Pod wpływem powolnego grillowania wszystkie smaki uwolnią swój aromat.
Dla urozmaicenia:
Pierś z kurczaka z serem pleśniowym najlepiej smakuje w towarzystwie pieczonych ziemniaków i szpinaku, jednak równie dobrze możesz ją zaserwować z chrupiącymi frytkami i ulubionym dipem. Wybierz kompozycję dodatków, a później delektuj się daniem. Kurczak ser pleśniowy to zawsze smaczne rozwiązanie!