
Składniki
4 sztuki
4 łyżki
0.5 pęczka
1 opakowanie
150 gramów
0.5 szklanki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z żyłek i błon. Następnie długim i cienkim nożem zrób nacięcie po środku mięsa, aby powstała kieszonka.

Krok 2
Pistacje obierz z łupinek i posiekaj.

Krok 3
Ser pleśniowy wymieszaj z masłem, orzechami i posiekaną natką.

Krok 4
Takim farszem nadziewaj mięso.

Krok 5
Z wierzchu skrop mięso olejem i posyp obficie przyprawą Knorr.

Krok 6
Mięso grilluj powoli około 10-12 minut z każdej strony. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i szpinakiem.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Piersi kurczaka z serem pleśniowym
Kurczak w naszej kuchni od lat cieszy się niegasnącą popularnością. Dlaczego tak jest? Możliwości przyrządzenia tego delikatnego mięsa jest tak wiele, że każdy smakosz znajdzie wśród nich coś dla siebie. Dziś proponujemy wytworną pierś z kurczaka z serem pleśniowym. Jak przyrządzić to danie? Popatrz na naszą recepturę!
Dla kogo?
Kurczak z serem blue to danie przeznaczone dla fanów serów pleśniowych, ponieważ te produkty wyróżniają się charakterystycznym smakiem i aromatem. Należysz do tej grupy? Jeżeli tak, to śmiało sięgnij po naszą recepturę i rozpocznij działania w kuchni. Filet z kurczaka z serem pleśniowym podbije Twoje podniebienie!
Na jaką okazję?
Danie doskonale sprawdzi się jako codzienny obiad dla domowników. Gotowanie zajmie Ci jedynie pół godziny. Szybko, prosto i wyjątkowo smacznie. Kurczak z serem pleśniowym zachwyci gości również podczas większej uroczystości, np. urodzinach. Pycha!
Czy wiesz, że?
Świeże piersi dokładnie oczyść, a następnie rozetnij w taki sposób, by powstały kieszonki. Dzięki temu będziesz mogła ukryć w jego wnętrzu przepyszny farsz przygotowany na bazie niebieskiego sera pleśniowego, orzechów pistacjowych oraz natki pietruszki. Pod wpływem powolnego grillowania wszystkie smaki uwolnią swój aromat.
Dla urozmaicenia:
Pierś z kurczaka z serem pleśniowym najlepiej smakuje w towarzystwie pieczonych ziemniaków i szpinaku, jednak równie dobrze możesz ją zaserwować z chrupiącymi frytkami i ulubionym dipem. Wybierz kompozycję dodatków, a później delektuj się daniem. Kurczak ser pleśniowy to zawsze smaczne rozwiązanie!