
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
2 łyżki
2 szklanki
1 sztuka
null
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr połącz z wodą, jajkiem i żółtkiem. Odstaw ciasto na 10 minut.
Krok 2
Piersi z kurczaka przekrój wzdłuż na pół. Następnie oprósz przyprawami i mąką.
Krok 3
Mięso obtaczaj w cieście ziemniaczanym i smaż na średnio rozgrzanym oleju.
Krok 4
Gdy mięso będzie już złociste i chrupiące odsącz je na ręczniku papierowym.
Krok 5
Pokrój na grube paski wraz z panierką i podawaj ze świeżymi sałatami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak w cieście ziemniaczanym
Panierka z mąki, jajka i bułki tartej jest tak popularna, że może się czasem znudzić. Szukając dla niej alternatywny, warto poznać przepis na kurczaka w cieście ziemniaczanym. To bardzo prosty a zarazem zaskakujący sposób panierowania mięsa. By zrobić ziemniaczane ciasto wystarczy opakowanie Fix chrupiące placki ziemniaczane Knorr. Kurczak panierowany w kruchym cieście ziemniaczanym smakuje wybornie. Dodatkowo, znając te metodę panierowania. łatwo odmienisz swoje kotlety schabowe czy panierowane rolady np. devoly’e. Jeśli usmażoną w ten sposób pierś kurczaka pokroisz w cienkie paski, będzie idealną przekąską do maczania w zimnych sosach, np. tysiąca wysp czy w paprykowej salsie. Kurczaka w cieście ziemniaczanym serwuj z bukietem świeżych sałat, koniecznie, gdy jest jeszcze ciepły, bo wówczas będzie najbardziej chrupiący. Nadmiar tłuszczu ze smażenia odsącz na papierowym ręczniku. Smacznego!