Kurczak w cieście z mąki ziemniaczanej - przepis | Przepisy.pl pixel

Kurczak w cieście ziemniaczanym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
194 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

108 osób wydrukowało

Pobierz pdf

206 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

2 szklanki

1 sztuka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr połącz z wodą, jajkiem i żółtkiem. Odstaw ciasto na 10 minut.

Kurczak w cieście ziemniaczanym  - Krok 1

Krok 2

Piersi z kurczaka przekrój wzdłuż na pół. Następnie oprósz przyprawami i mąką.

Kurczak w cieście ziemniaczanym  - Krok 2

Krok 3

Mięso obtaczaj w cieście ziemniaczanym i smaż na średnio rozgrzanym oleju.

Kurczak w cieście ziemniaczanym  - Krok 3

Krok 4

Gdy mięso będzie już złociste i chrupiące odsącz je na ręczniku papierowym.

Kurczak w cieście ziemniaczanym  - Krok 4

Krok 5

Pokrój na grube paski wraz z panierką i podawaj ze świeżymi sałatami.

Kurczak w cieście ziemniaczanym  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w cieście ziemniaczanym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w cieście ziemniaczanym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w cieście ziemniaczanym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w cieście ziemniaczanym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w cieście ziemniaczanym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w cieście ziemniaczanym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w cieście ziemniaczanym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w cieście ziemniaczanym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak w cieście ziemniaczanym Kurczak w cieście ziemniaczanym

Panierka z mąki, jajka i bułki tartej jest tak popularna, że może się czasem znudzić. Szukając dla niej alternatywny, warto poznać przepis na kurczaka w cieście ziemniaczanym. To bardzo prosty a zarazem zaskakujący sposób panierowania mięsa. By zrobić ziemniaczane ciasto wystarczy opakowanie Fix chrupiące placki ziemniaczane Knorr. Kurczak panierowany w kruchym cieście ziemniaczanym smakuje wybornie. Dodatkowo, znając te metodę panierowania. łatwo odmienisz swoje kotlety schabowe czy panierowane rolady np. devoly’e. Jeśli usmażoną w ten sposób pierś kurczaka pokroisz w cienkie paski, będzie idealną przekąską do maczania w zimnych sosach, np. tysiąca wysp czy w paprykowej salsie. Kurczaka w cieście ziemniaczanym serwuj z bukietem świeżych sałat, koniecznie, gdy jest jeszcze ciepły, bo wówczas będzie najbardziej chrupiący. Nadmiar tłuszczu ze smażenia odsącz na papierowym ręczniku. Smacznego!