Kurczak z brokułami w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z brokułami w sosie

Autor: dajana

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 grama

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły myjemy i gotujemy. W między czasie kroimy i doprawiamy ( wg uznania) pierś z kury.

Krok 2

Doprawioną pierś wrzucamy na rozgrzaną patelnie. Smażymy. Gdy brokuły są ugotowane, odcedzamy.

Krok 3

Kiedy kurczak jest już prawie gotowy, wlewamy śmietanę na patelnie. Po chwili dorzucamy kostkę rosołową Knorr. Często mieszamy.

Krok 4

Dorzucamy brokuły. Dusimy wszytsko razem przez kilka minut. I gotowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z brokułami w sosie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z brokułami w sosie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z brokułami w sosie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z brokułami w sosie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z brokułami w sosie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z brokułami w sosie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z brokułami w sosie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z brokułami w sosie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej