
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 grama
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły myjemy i gotujemy. W między czasie kroimy i doprawiamy ( wg uznania) pierś z kury.
Krok 2
Doprawioną pierś wrzucamy na rozgrzaną patelnie. Smażymy. Gdy brokuły są ugotowane, odcedzamy.
Krok 3
Kiedy kurczak jest już prawie gotowy, wlewamy śmietanę na patelnie. Po chwili dorzucamy kostkę rosołową Knorr. Często mieszamy.
Krok 4
Dorzucamy brokuły. Dusimy wszytsko razem przez kilka minut. I gotowe.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej