
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 grama
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły myjemy i gotujemy. W między czasie kroimy i doprawiamy ( wg uznania) pierś z kury.
Krok 2
Doprawioną pierś wrzucamy na rozgrzaną patelnie. Smażymy. Gdy brokuły są ugotowane, odcedzamy.
Krok 3
Kiedy kurczak jest już prawie gotowy, wlewamy śmietanę na patelnie. Po chwili dorzucamy kostkę rosołową Knorr. Często mieszamy.
Krok 4
Dorzucamy brokuły. Dusimy wszytsko razem przez kilka minut. I gotowe.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej