Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 grama
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły myjemy i gotujemy. W między czasie kroimy i doprawiamy ( wg uznania) pierś z kury.
Krok 2
Doprawioną pierś wrzucamy na rozgrzaną patelnie. Smażymy. Gdy brokuły są ugotowane, odcedzamy.
Krok 3
Kiedy kurczak jest już prawie gotowy, wlewamy śmietanę na patelnie. Po chwili dorzucamy kostkę rosołową Knorr. Często mieszamy.
Krok 4
Dorzucamy brokuły. Dusimy wszytsko razem przez kilka minut. I gotowe.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej