Kurczak z brokułami w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z brokułami w sosie

Autor: dajana

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 grama

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły myjemy i gotujemy. W między czasie kroimy i doprawiamy ( wg uznania) pierś z kury.

Krok 2

Doprawioną pierś wrzucamy na rozgrzaną patelnie. Smażymy. Gdy brokuły są ugotowane, odcedzamy.

Krok 3

Kiedy kurczak jest już prawie gotowy, wlewamy śmietanę na patelnie. Po chwili dorzucamy kostkę rosołową Knorr. Często mieszamy.

Krok 4

Dorzucamy brokuły. Dusimy wszytsko razem przez kilka minut. I gotowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z brokułami w sosie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z brokułami w sosie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z brokułami w sosie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z brokułami w sosie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z brokułami w sosie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z brokułami w sosie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z brokułami w sosie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z brokułami w sosie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej