Kurczak z brokułami w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z brokułami w sosie

Autor: dajana

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 grama

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły myjemy i gotujemy. W między czasie kroimy i doprawiamy ( wg uznania) pierś z kury.

Krok 2

Doprawioną pierś wrzucamy na rozgrzaną patelnie. Smażymy. Gdy brokuły są ugotowane, odcedzamy.

Krok 3

Kiedy kurczak jest już prawie gotowy, wlewamy śmietanę na patelnie. Po chwili dorzucamy kostkę rosołową Knorr. Często mieszamy.

Krok 4

Dorzucamy brokuły. Dusimy wszytsko razem przez kilka minut. I gotowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z brokułami w sosie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z brokułami w sosie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z brokułami w sosie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z brokułami w sosie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z brokułami w sosie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z brokułami w sosie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z brokułami w sosie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z brokułami w sosie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grochówka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej