Kurczak w paście curry

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

50 mililitrów

1 łyżka

1 łyżeczka

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlej 1 łyżkę sosu sojowego, 1 łyżeczkę imbiru z proszku, szczyptę ziół prowansalskich i posiekaną papryczkę chili.

Krok 2

Filety z kurczaka włóż do marynaty. Odstaw do lodówki na godzinę.

Krok 3

Po godzinie podgrzej na patelni 2 łyżki stołowe czerwonej pasty curry z mlekiem kokosowym. Smaż przez 2 minuty.

Krok 4

Do sosu włóż kurczaka i smaż do czasu, gdy stanie się miękki.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej