Kurczak curry z imbirem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w paście curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

50 mililitrów

1 łyżka

1 łyżeczka

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlej 1 łyżkę sosu sojowego, 1 łyżeczkę imbiru z proszku, szczyptę ziół prowansalskich i posiekaną papryczkę chili.

Krok 2

Filety z kurczaka włóż do marynaty. Odstaw do lodówki na godzinę.

Krok 3

Po godzinie podgrzej na patelni 2 łyżki stołowe czerwonej pasty curry z mlekiem kokosowym. Smaż przez 2 minuty.

Krok 4

Do sosu włóż kurczaka i smaż do czasu, gdy stanie się miękki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w paście curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej