Kurczak curry z imbirem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w paście curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

50 mililitrów

1 łyżka

1 łyżeczka

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlej 1 łyżkę sosu sojowego, 1 łyżeczkę imbiru z proszku, szczyptę ziół prowansalskich i posiekaną papryczkę chili.

Krok 2

Filety z kurczaka włóż do marynaty. Odstaw do lodówki na godzinę.

Krok 3

Po godzinie podgrzej na patelni 2 łyżki stołowe czerwonej pasty curry z mlekiem kokosowym. Smaż przez 2 minuty.

Krok 4

Do sosu włóż kurczaka i smaż do czasu, gdy stanie się miękki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w paście curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej