Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

8

heart
274 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

332 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

366 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

8 sztuk

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w kostkę o boku 2 cm, a kiełbasę w grubsze plasterki.

Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą  - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój na ćwiartki, a pieczarki na pół.

Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą  - Krok 2

Krok 3

Nakłuwaj wszystkie składniki na patyczki szaszłykowe. Zacznij od kurczaka, potem nakładaj kolejno cebulę, kiełbasę i pieczarki.

Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą  - Krok 3

Krok 4

Całość skrop olejem i oprósz przyprawą Knorr ze wszystkich stron.

Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą  - Krok 4

Krok 5

Gotowe szaszłyki smaż po 6-8 minut z każdej strony, aż mięso będzie miękkie. Do tego dania doskonale pasuje świeża sałata.

Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą  - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • Jolanta  Szczybura

    Jolanta Szczybura , 01.05.2020

    Wygląd apetycznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Małyszko

    Anna Małyszko , 28.04.2016

    Oj sprawdza się

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą

Aromatyczne szaszłyki z delikatnego kurczaka i wędzonej kiełbasy to idealna potrawa dla miłośników mięsa. Zrobisz je błyskawicznie piekąc na grillu, grillowej patelni lub w piekarniku. Do ich przygotowania oprócz kurczaka i kiełbasy potrzebujesz cebuli i pieczarek, ale świetnie nadadzą się także kolorowe papryki lub cukinia. Kwintesencja ich doskonałego smaku tkwi w aromatycznej marynacie, którą przyrządzisz z przyprawy Knorr z dodatkiem gorczycy, kolendry oraz oleju. Gotowe szaszłyki podawaj w towarzystwie chrupiącej, zielonej sałaty. Możesz również wzbogacić ich smak swoim ulubionym sosem, np. kremowym jogurtowym, pomidorowym z lekko pikantną nutą lub zaserwować je po staropolsku z ostrym chrzanem. Do tego świeży chleb lub bagietka i uczta gotowa!