Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
8 sztuk
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w kostkę o boku 2 cm, a kiełbasę w grubsze plasterki.
Krok 2
Cebulę pokrój na ćwiartki, a pieczarki na pół.
Krok 3
Nakłuwaj wszystkie składniki na patyczki szaszłykowe. Zacznij od kurczaka, potem nakładaj kolejno cebulę, kiełbasę i pieczarki.
Krok 4
Całość skrop olejem i oprósz przyprawą Knorr ze wszystkich stron.
Krok 5
Gotowe szaszłyki smaż po 6-8 minut z każdej strony, aż mięso będzie miękkie. Do tego dania doskonale pasuje świeża sałata.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą
Aromatyczne szaszłyki z delikatnego kurczaka i wędzonej kiełbasy to idealna potrawa dla miłośników mięsa. Zrobisz je błyskawicznie piekąc na grillu, grillowej patelni lub w piekarniku. Do ich przygotowania oprócz kurczaka i kiełbasy potrzebujesz cebuli i pieczarek, ale świetnie nadadzą się także kolorowe papryki lub cukinia. Kwintesencja ich doskonałego smaku tkwi w aromatycznej marynacie, którą przyrządzisz z przyprawy Knorr z dodatkiem gorczycy, kolendry oraz oleju. Gotowe szaszłyki podawaj w towarzystwie chrupiącej, zielonej sałaty. Możesz również wzbogacić ich smak swoim ulubionym sosem, np. kremowym jogurtowym, pomidorowym z lekko pikantną nutą lub zaserwować je po staropolsku z ostrym chrzanem. Do tego świeży chleb lub bagietka i uczta gotowa!