
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
10 sztuk
10 sztuk
1 sztuka
3 łyżki
0.5 łyżeczki
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię kroję w plastry 0,5 cm. Papryki kroję na kawałki, cebulę czerwoną dzielę na łuski.
Krok 2
Na patyczki do szaszłyków nabijam plaster cukinii, pieczarkę,paprykę czerwoną, cebulę, pomidorka i znowu zaczynam od cukinii.
Krok 3
Szaszłyki smaruję olejem, posypuję KNORR Przyprawa pikantna grubo mieloną, solą. Układam na rozgrzanym grillu i grilluję około 5-10 minut.
Krok 4
Szaszłyki podaję z sosem. Posypuję natką pietruszki pokrojoną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej