Vege szaszłyki z grilla z sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Vege szaszłyki z grilla z sosem

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

10 sztuk

10 sztuk

1 sztuka

3 łyżki

0.5 łyżeczki

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię kroję w plastry 0,5 cm. Papryki kroję na kawałki, cebulę czerwoną dzielę na łuski.

Krok 2

Na patyczki do szaszłyków nabijam plaster cukinii, pieczarkę,paprykę czerwoną, cebulę, pomidorka i znowu zaczynam od cukinii.

Krok 3

Szaszłyki smaruję olejem, posypuję KNORR Przyprawa pikantna grubo mieloną, solą. Układam na rozgrzanym grillu i grilluję około 5-10 minut.

Krok 4

Szaszłyki podaję z sosem. Posypuję natką pietruszki pokrojoną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Vege szaszłyki z grilla z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Vege szaszłyki z grilla z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Vege szaszłyki z grilla z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Vege szaszłyki z grilla z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Vege szaszłyki z grilla z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Vege szaszłyki z grilla z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Vege szaszłyki z grilla z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Vege szaszłyki z grilla z sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej