Vege szaszłyki z grilla z sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Vege szaszłyki z grilla z sosem

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

10 sztuk

10 sztuk

1 sztuka

3 łyżki

0.5 łyżeczki

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię kroję w plastry 0,5 cm. Papryki kroję na kawałki, cebulę czerwoną dzielę na łuski.

Krok 2

Na patyczki do szaszłyków nabijam plaster cukinii, pieczarkę,paprykę czerwoną, cebulę, pomidorka i znowu zaczynam od cukinii.

Krok 3

Szaszłyki smaruję olejem, posypuję KNORR Przyprawa pikantna grubo mieloną, solą. Układam na rozgrzanym grillu i grilluję około 5-10 minut.

Krok 4

Szaszłyki podaję z sosem. Posypuję natką pietruszki pokrojoną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Vege szaszłyki z grilla z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Vege szaszłyki z grilla z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Vege szaszłyki z grilla z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Vege szaszłyki z grilla z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Vege szaszłyki z grilla z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Vege szaszłyki z grilla z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Vege szaszłyki z grilla z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Vege szaszłyki z grilla z sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej