
Składniki
2 sztuki
300 gramów
100 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 garść
1 gram
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię kroję na pół, wydrążam pestki. Nie obieram jej, tylko kroję na cienkie plastry około 4 mm.
Krok 2
Koper myję, kroję na pół. Dynię i koper przekładam do miski, wlewam trzy łyżki oleju, dodaję przyprawę Knorr soczyste burgery i mieszam w marynacie. Układam na rozgrzanym grillu.
Krok 3
Z granatu wyjmuję pestki. Pistacje siekam. Sos Knorr balsamiczny z ziołami mieszam z wodą według instrukcji opakowania. Na sałacie układam zgrillowaną dynię, koper, posypuję granatem, pistacjami, natką pietruszki. Polewam sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy Balsamiczny z ziołami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej