Koper z dynią z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koper z dynią z grilla

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

300 gramów

100 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 garść

1 gram

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię kroję na pół, wydrążam pestki. Nie obieram jej, tylko kroję na cienkie plastry około 4 mm.

Krok 2

Koper myję, kroję na pół. Dynię i koper przekładam do miski, wlewam trzy łyżki oleju, dodaję przyprawę Knorr soczyste burgery i mieszam w marynacie. Układam na rozgrzanym grillu.

Krok 3

Z granatu wyjmuję pestki. Pistacje siekam. Sos Knorr balsamiczny z ziołami mieszam z wodą według instrukcji opakowania. Na sałacie układam zgrillowaną dynię, koper, posypuję granatem, pistacjami, natką pietruszki. Polewam sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koper z dynią z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koper z dynią z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koper z dynią z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koper z dynią z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koper z dynią z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koper z dynią z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koper z dynią z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koper z dynią z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej