
Składniki
2 sztuki
300 gramów
100 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 garść
1 gram
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię kroję na pół, wydrążam pestki. Nie obieram jej, tylko kroję na cienkie plastry około 4 mm.
Krok 2
Koper myję, kroję na pół. Dynię i koper przekładam do miski, wlewam trzy łyżki oleju, dodaję przyprawę Knorr soczyste burgery i mieszam w marynacie. Układam na rozgrzanym grillu.
Krok 3
Z granatu wyjmuję pestki. Pistacje siekam. Sos Knorr balsamiczny z ziołami mieszam z wodą według instrukcji opakowania. Na sałacie układam zgrillowaną dynię, koper, posypuję granatem, pistacjami, natką pietruszki. Polewam sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy Balsamiczny z ziołami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej