Koper z dynią z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koper z dynią z grilla

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

300 gramów

100 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 garść

1 gram

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię kroję na pół, wydrążam pestki. Nie obieram jej, tylko kroję na cienkie plastry około 4 mm.

Krok 2

Koper myję, kroję na pół. Dynię i koper przekładam do miski, wlewam trzy łyżki oleju, dodaję przyprawę Knorr soczyste burgery i mieszam w marynacie. Układam na rozgrzanym grillu.

Krok 3

Z granatu wyjmuję pestki. Pistacje siekam. Sos Knorr balsamiczny z ziołami mieszam z wodą według instrukcji opakowania. Na sałacie układam zgrillowaną dynię, koper, posypuję granatem, pistacjami, natką pietruszki. Polewam sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koper z dynią z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koper z dynią z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koper z dynią z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koper z dynią z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koper z dynią z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koper z dynią z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koper z dynią z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koper z dynią z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej