
Składniki
2 plastry
1 sztuka
2 szczypty
80 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Arbuza grillujemy ok. 3 min z każdej strony. Awokado kroimy w plastry, oprószamy przyprawą orientalną i również grillujemy przez chwilę. Sałatę przesypujemy do miski. Ogórka kroimy w plastry i dodajemy do sałaty. Awokado i arbuza zdejmujemy z grilla. Z awokado usuwamy skórkę.
Krok 2
Przygotowujemy dressing. Sos francuski mieszamy z oliwą i odrobiną wody. Mieszamy całość z sałatą z ogórkiem. Odstawiamy na chwilkę.
Krok 3
Plastry awokado kroimy w ćwiartki, arbuza w mniejsze kawałki. Wszystko układamy na sałacie z ogórkiem. Posypujemy pestkami z dyni i doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej