Sałatka z grillowanym arbuzem i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grillowanym arbuzem i awokado

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 plastry

1 sztuka

2 szczypty

80 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Arbuza grillujemy ok. 3 min z każdej strony. Awokado kroimy w plastry, oprószamy przyprawą orientalną i również grillujemy przez chwilę. Sałatę przesypujemy do miski. Ogórka kroimy w plastry i dodajemy do sałaty. Awokado i arbuza zdejmujemy z grilla. Z awokado usuwamy skórkę.

Krok 2

Przygotowujemy dressing. Sos francuski mieszamy z oliwą i odrobiną wody. Mieszamy całość z sałatą z ogórkiem. Odstawiamy na chwilkę.

Krok 3

Plastry awokado kroimy w ćwiartki, arbuza w mniejsze kawałki. Wszystko układamy na sałacie z ogórkiem. Posypujemy pestkami z dyni i doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowanym arbuzem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowanym arbuzem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowanym arbuzem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowanym arbuzem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowanym arbuzem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowanym arbuzem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowanym arbuzem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grillowanym arbuzem i awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej