Sałatka z grillowanym arbuzem i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grillowanym arbuzem i awokado

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 plastry

1 sztuka

2 szczypty

80 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Arbuza grillujemy ok. 3 min z każdej strony. Awokado kroimy w plastry, oprószamy przyprawą orientalną i również grillujemy przez chwilę. Sałatę przesypujemy do miski. Ogórka kroimy w plastry i dodajemy do sałaty. Awokado i arbuza zdejmujemy z grilla. Z awokado usuwamy skórkę.

Krok 2

Przygotowujemy dressing. Sos francuski mieszamy z oliwą i odrobiną wody. Mieszamy całość z sałatą z ogórkiem. Odstawiamy na chwilkę.

Krok 3

Plastry awokado kroimy w ćwiartki, arbuza w mniejsze kawałki. Wszystko układamy na sałacie z ogórkiem. Posypujemy pestkami z dyni i doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowanym arbuzem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowanym arbuzem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowanym arbuzem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowanym arbuzem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowanym arbuzem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowanym arbuzem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowanym arbuzem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grillowanym arbuzem i awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej