Składniki
2 plastry
1 sztuka
2 szczypty
80 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Arbuza grillujemy ok. 3 min z każdej strony. Awokado kroimy w plastry, oprószamy przyprawą orientalną i również grillujemy przez chwilę. Sałatę przesypujemy do miski. Ogórka kroimy w plastry i dodajemy do sałaty. Awokado i arbuza zdejmujemy z grilla. Z awokado usuwamy skórkę.
Krok 2
Przygotowujemy dressing. Sos francuski mieszamy z oliwą i odrobiną wody. Mieszamy całość z sałatą z ogórkiem. Odstawiamy na chwilkę.
Krok 3
Plastry awokado kroimy w ćwiartki, arbuza w mniejsze kawałki. Wszystko układamy na sałacie z ogórkiem. Posypujemy pestkami z dyni i doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej