Sałatka z grillowanym arbuzem i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grillowanym arbuzem i awokado

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 plastry

1 sztuka

2 szczypty

80 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Arbuza grillujemy ok. 3 min z każdej strony. Awokado kroimy w plastry, oprószamy przyprawą orientalną i również grillujemy przez chwilę. Sałatę przesypujemy do miski. Ogórka kroimy w plastry i dodajemy do sałaty. Awokado i arbuza zdejmujemy z grilla. Z awokado usuwamy skórkę.

Krok 2

Przygotowujemy dressing. Sos francuski mieszamy z oliwą i odrobiną wody. Mieszamy całość z sałatą z ogórkiem. Odstawiamy na chwilkę.

Krok 3

Plastry awokado kroimy w ćwiartki, arbuza w mniejsze kawałki. Wszystko układamy na sałacie z ogórkiem. Posypujemy pestkami z dyni i doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowanym arbuzem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowanym arbuzem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowanym arbuzem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowanym arbuzem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowanym arbuzem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowanym arbuzem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowanym arbuzem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grillowanym arbuzem i awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej