
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
50 mililitrów
150 mililitrów
1 litr
1 garść
1 łyżka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Korzeń pietruszki, bataty, ziemniaki oraz marchewki obierz i pokrój na ćwiartki. Z papryki usuń gniazda nasienne i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę przekrój na pół, pomidory pokrój na grube plastry.
Krok 2
Olej wymieszaj z opakowaniem przyprawy Knorr, wymieszaj z warzywami (bez pomidorów) i odstaw na później łyżkę sosu.
Krok 3
Warzywa (oprócz pomidorów) przełóż na rozgrzany grill i smaż z dwóch stron, aż zrobią się miękkie. Pomidory połóż na tacce, posmaruj sosem i grilluj przez 2 minuty.
Krok 4
Z pomidorów i papryki usuń skórkę, przełóż je do garnka. Dodaj mleko kokosowe, wodę oraz zgrillowane połówki cebuli. Zblenduj na gładki płyn.
Krok 5
Pozostałe warzywa pokrój na drobne kawałki, dodaj do zupy, postaw garnek na ogniu i gotuj przez 5 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z tartym parmezanem i listkami kolendry. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do warzyw z grilla Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej