Zupa z grillowanych warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z grillowanych warzyw

Autor: Aleksandra nerdycook.in

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

50 mililitrów

150 mililitrów

1 litr

1 garść

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Korzeń pietruszki, bataty, ziemniaki oraz marchewki obierz i pokrój na ćwiartki. Z papryki usuń gniazda nasienne i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę przekrój na pół, pomidory pokrój na grube plastry.

Krok 2

Olej wymieszaj z opakowaniem przyprawy Knorr, wymieszaj z warzywami (bez pomidorów) i odstaw na później łyżkę sosu.

Krok 3

Warzywa (oprócz pomidorów) przełóż na rozgrzany grill i smaż z dwóch stron, aż zrobią się miękkie. Pomidory połóż na tacce, posmaruj sosem i grilluj przez 2 minuty.

Krok 4

Z pomidorów i papryki usuń skórkę, przełóż je do garnka. Dodaj mleko kokosowe, wodę oraz zgrillowane połówki cebuli. Zblenduj na gładki płyn.

Krok 5

Pozostałe warzywa pokrój na drobne kawałki, dodaj do zupy, postaw garnek na ogniu i gotuj przez 5 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z tartym parmezanem i listkami kolendry. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z grillowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z grillowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z grillowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z grillowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z grillowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z grillowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z grillowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z grillowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej