Zupa z grillowanych warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z grillowanych warzyw

Autor: Aleksandra nerdycook.in

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

50 mililitrów

150 mililitrów

1 litr

1 garść

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Korzeń pietruszki, bataty, ziemniaki oraz marchewki obierz i pokrój na ćwiartki. Z papryki usuń gniazda nasienne i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę przekrój na pół, pomidory pokrój na grube plastry.

Krok 2

Olej wymieszaj z opakowaniem przyprawy Knorr, wymieszaj z warzywami (bez pomidorów) i odstaw na później łyżkę sosu.

Krok 3

Warzywa (oprócz pomidorów) przełóż na rozgrzany grill i smaż z dwóch stron, aż zrobią się miękkie. Pomidory połóż na tacce, posmaruj sosem i grilluj przez 2 minuty.

Krok 4

Z pomidorów i papryki usuń skórkę, przełóż je do garnka. Dodaj mleko kokosowe, wodę oraz zgrillowane połówki cebuli. Zblenduj na gładki płyn.

Krok 5

Pozostałe warzywa pokrój na drobne kawałki, dodaj do zupy, postaw garnek na ogniu i gotuj przez 5 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z tartym parmezanem i listkami kolendry. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z grillowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z grillowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z grillowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z grillowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z grillowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z grillowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z grillowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z grillowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej