Pikantne szaszłyki z wołowiną i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne szaszłyki z wołowiną i warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

389 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

274 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

530 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

8 łyżek

1 łyżeczka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w cienkie, długie plastry. Papryki oraz boczek pokrój w kostkę 2x2 cm.

Pikantne szaszłyki z wołowiną i warzywami - Krok 1

Krok 2

W miseczce wymieszaj sos Hellmann’s Steak (4 łyżki), przyprawę Knorr, syrop klonowy, musztardę, sos sojowy, olej, posiekany czosnek, natkę pietruszki oraz pieprz. Powstałą marynatą posmaruj plastry mięsa.

Pikantne szaszłyki z wołowiną i warzywami - Krok 2

Krok 3

Plastry mięsa nabijaj na patyki na przemian z boczkiem oraz warzywami.

Pikantne szaszłyki z wołowiną i warzywami - Krok 3

Krok 4

Szaszłyki układaj na rozgrzanym grillu i smaż 5-8 minut obracają co chwilę. Gotowe podawaj z Sosem Hellmann’s Steak.

Pikantne szaszłyki z wołowiną i warzywami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby patyki nie paliły się na grillu, namocz je wcześniej w wodzie.

31

Opinie o przepisie

  • Dẛeta Bez Dẛety

    Dẛeta Bez Dẛety , 02.06.2016

    Zapowiadają się tu przepyszności... <3 :-*

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Sidowska

    Monika Sidowska , 18.05.2016

    bardzo ważne :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Oczak

    Krzysztof Oczak , 02.05.2016

    jasne :) tylko kto zrobi ? :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 02.05.2016

    Krzysztof, skusisz się? :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Oczak

    Krzysztof Oczak , 02.05.2016

    robicie smaka ....:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojtek Łoziński

    Wojtek Łoziński , 07.06.2015

    ja też

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Baszkiewicz

    Krystyna Baszkiewicz , 06.06.2015

    widzę że zajmujesz się teraz kuchnią iprzepisami

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Slawomir Slaweusz

    Slawomir Slaweusz , 06.06.2015

    ;(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławek Tymkow

    Sławek Tymkow , 06.06.2015

    Napewno

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Violetta Siwek

    Violetta Siwek , 06.06.2015

    No to rozumie ze jutro zalapiemy się na darmowe jedzonko bo dzisiaj nie mogliśmy przyjechać

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Wierzba

    Barbara Wierzba , 06.06.2015

    Jeszcze poczekaj troszeczkę. A ja to co hi hi hi.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Michalak-Orzechowska

    Barbara Michalak-Orzechowska , 06.06.2015

    SUPER!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Andruszkiewicz

    Grażyna Andruszkiewicz , 06.06.2015

    Chyba robię się głodna patrząc na te szaszłyczki.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stefan Mosakowski

    Stefan Mosakowski , 06.06.2015

    Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Białobrzeska

    Beata Białobrzeska , 06.06.2015

    Kiedy robisz moze sie zalapie he:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Żuberek

    Ryszard Żuberek , 06.06.2015

    Gdzie ten gril

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lukasz Czubachowski

    Lukasz Czubachowski , 06.06.2015

    Tylko bez posypek knorra

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Orłowska

    Irena Orłowska , 06.06.2015

    Milego grilowania

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dora Nd

    Dora Nd , 06.06.2015

    Manieczka ,te pyszne szaszłyki serwujesz dzisiaj na wieczór z Agatą ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Krasna

    Ewa Krasna , 06.06.2015

    No wolowina owszem,owszem Polecam polędwice

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesław Raczyński

    Wiesław Raczyński , 06.06.2015

    ale te sztuczne sosy ..............be.................

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia Stepinska

    Kasia Stepinska , 06.06.2015

    Mniamm:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Góra

    Jan Góra , 06.06.2015

    Lubię pikantne potrawy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zygmunt Potocki

    Zygmunt Potocki , 06.06.2015

    A my na sanatoryjnym jedzonku pozdrawiam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Helena Kolinska

    Helena Kolinska , 06.06.2015

    Ja przyszłam z kijków 10 km głodna pozostały mi truskawki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Piotrowska

    Renata Piotrowska , 06.06.2015

    ale to jest super !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Grum Gorczyca

    Grażyna Grum Gorczyca , 06.06.2015

    A kiedy ten grill. :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Bartusiak

    Zofia Bartusiak , 06.06.2015

    Ale apetycznie wygladaja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Hetmanczyk

    Robert Hetmanczyk , 06.06.2015

    Super jedzonko!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Rzeszowska

    Zofia Rzeszowska , 06.06.2015

    Panowie bez obzarstwa, sezon truskawkowy.

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne szaszłyki z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne szaszłyki z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne szaszłyki z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne szaszłyki z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne szaszłyki z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne szaszłyki z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne szaszłyki z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne szaszłyki z wołowiną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Włoskie szaszłyki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pikantne szaszłyki z wołowiną i warzywamiPikantne szaszłyki z wołowiną i warzywami

Szaszłyki z tego przepisu to propozycja na danie, w którym połączysz dwa rodzaje soczystego mięsa i chrupiące warzywa. Sprawdzą się jako przekąska podczas letniego grillowania. Podczas ich przygotowania ważne jest, aby wybrać odpowiednie rodzaje mięsa – tak, by ich smak ze sobą współgrały. Dobre będą wołowy rostbef oraz boczek, które idealnie nadają się do smażenia i grillowania. Delikatne i soczyste mięso stanie się wyjątkowo kruche i wyraziste dzięki marynacie. Pokrój je w plastry i namocz w mieszance, którą przygotujesz na bazie sosu do steków, sosu sojowego, syropu klonowego oraz musztardy. Wybierz dijon, która charakteryzuje się pikantnym smakiem z delikatną nutą goryczy. Ważnym składnikiem szaszłyków jest też boczek, który po upieczeniu stanie się chrupiący i wybornie urozmaici smak potrawy, dodając jej aromatu. Użyj także różnokolorowych papryk, dzięki którym szaszłyki będą się ciekawie prezentowały i zyskają lepszy smak. Przed nabiciem składników namocz patyczki w wodzie, co spowoduje, że nie będą się przypalały podczas grillowania. Gotowe porcje wystarczy już tylko upiec i podawać. Smacznego!