Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą
łatwe
194 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
3 łyżki
200 gramów
50 gramów
0.5 pęczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię obierz ze skóry, zawiń w aluminiową folię i upiecz do miękkości. Po tym czasie dynię pokrój w niedużą kostkę.

Krok 2
Kolendrę oraz ser pokrój drobno, dodaj do dyni i dopraw do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Piersi natnij wzdłuż tak, aby powstały kieszonki. Napełnij je przygotowanym farszem i zepnij wykałaczkami.

Krok 4
Przygotowane piersi posyp przyprawą Knorr, skrop oliwą i smaż na rozgrzanej patelni grillowej po 4 minuty z każdej strony. Przed podaniem każdą z piersi przekrój w poprzek pod skosem dzięki temu będą się ładnie prezentować na talerzu.


Dobra rada:
Tak przygotowane faszerowane piersi możesz przygotować również na tradycyjnym grillu.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą
Danie sugerowane w tym przepisie jest bardzo uniwersalne – sprawdzi się na spotkaniu przy grillu, ale również przygotowane na patelni grillowej zachowa swój wyrazisty aromat. Łączą się w nim ziołowe smaki kolendry, charakterystyczny ser feta oraz delikatny kurczak i kremowa dynia. Zacznij od wyboru tej ostatniej – odpowiednia będzie hokkaido, która ma twardą skórkę (nie trzeba jej obierać) i nie rozpadnie się podczas pieczenia. Piecz ją w piekarniku do momentu uzyskania pożądanej miękkości, pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do miski. Dodaj do niej kolendrę oraz ser, dopraw pieprzem i dokładnie wymieszaj, a następnie przygotuj kurczaka. Mięso natnij wzdłuż – tak, aby powstały kieszonki, napełnij je wyrazistym dyniowym farszem i zepnij wykałaczkami. Smak potrawy uzupełnisz dodatkiem mieszanki przypraw oraz oliwy. Teraz wystarczy tylko usmażyć mięso na grillu lub specjalnej patelni. Jako dodatek świetnie sprawdzą się pieczone ziemniaki lub purée z zielonego groszku. Mamy nadzieję, że grillowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością! Smacznego!