Grilowany bakłażan z sałatką z tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grilowany bakłażan z sałatką z tofu

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

200 gramów

3 sztuki

3 łyżki

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 garść

1 sztuka

100 gramów

3 łyżki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tofu grilluje i kroję w kostkę, korniszony w plasterki, pomidorki koktajlowe w ćwiartki, cebulę drobno. Przekładam do miski, dodaję 1 łyżeczkę Knorr przyprawa do warzyw, bazylię i mieszam.

Krok 2

Bakłażany kroję wzdłuż na pół. Nacinam nożem miąższ w kratkę. Posypuje solą I odstawiam na 30 minut.

Krok 3

Bakłażany płuczę zimną wodą żeby zmyć sól i osuszam. Do miseczki wsypuję 1 łyżeczka Knorr przyprawa do warzyw, dodaję 5 łyżek oliwy i mieszam. Marynata smaruję bakłażany za pomocą pędzelka. Grilluję z każdej strony na rozgrzanym grillu. Do miseczki przekładam majonez, dodaję jogurt sojowy, wsypuje Knorr sos sałatkowy czosnkowy i mieszam.

Krok 4

Na zgrillowanych bakłażanach układam sos czosnkowy, na nim sałatkę z tofu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grilowany bakłażan z sałatką z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grilowany bakłażan z sałatką z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grilowany bakłażan z sałatką z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grilowany bakłażan z sałatką z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grilowany bakłażan z sałatką z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grilowany bakłażan z sałatką z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grilowany bakłażan z sałatką z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grilowany bakłażan z sałatką z tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej