Sałatka z ziemniakami, rzodkiewką i koperkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ziemniakami, rzodkiewką i koperkiem

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

1

heart
23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 pęczki

1 pęczek

3 łyżki

3 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy i gotujemy. Po ugotowaniu studzimy i kroimy w plasterki lub półplasterki. Rzodkiewki myjemy, kroimy również w plasterki. Koperek siekamy.

Krok 2

Wszystkie składniki dajemy do miski, dodajemy majonez i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ziemniakami, rzodkiewką i koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ziemniakami, rzodkiewką i koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ziemniakami, rzodkiewką i koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ziemniakami, rzodkiewką i koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ziemniakami, rzodkiewką i koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ziemniakami, rzodkiewką i koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ziemniakami, rzodkiewką i koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ziemniakami, rzodkiewką i koperkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej