
Składniki
500 gramów
2 sztuki
250 gramów
2 sztuki
5 łyżek
1 łyżeczka
5 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone przekładam do miski, dodaję przyprawę do mielonego, sól, pieprz. Wyrabiam rękoma. Formuję małe kulki.
Krok 2
Paprykę kroję w kwadraty, cebule obieram, kroję na pół i rozdzielam łuski. Na patyczki do szaszłyków nabijam pieczarkę, paprykę, klopsika, cebulę i ponawiam. Na końcu dodaję pomidorka koktajlowego.
Krok 3
Szaszłyki smaruję całe olejem rzepakowym, posypuję przyprawą do szaszłyków. Układam na grillu i obracam podczas smażenia. Przed podaniem posypuję natką pietruszki, podaję z sosem Hellmann's Garlic & Herb.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej