Szaszłyki z klopsikami i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z klopsikami i pieczarkami

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

250 gramów

2 sztuki

5 łyżek

1 łyżeczka

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone przekładam do miski, dodaję przyprawę do mielonego, sól, pieprz. Wyrabiam rękoma. Formuję małe kulki.

Krok 2

Paprykę kroję w kwadraty, cebule obieram, kroję na pół i rozdzielam łuski. Na patyczki do szaszłyków nabijam pieczarkę, paprykę, klopsika, cebulę i ponawiam. Na końcu dodaję pomidorka koktajlowego.

Krok 3

Szaszłyki smaruję całe olejem rzepakowym, posypuję przyprawą do szaszłyków. Układam na grillu i obracam podczas smażenia. Przed podaniem posypuję natką pietruszki, podaję z sosem Hellmann's Garlic & Herb.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z klopsikami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z klopsikami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z klopsikami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z klopsikami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z klopsikami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z klopsikami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z klopsikami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z klopsikami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej