Szaszłyki z klopsikami i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z klopsikami i pieczarkami

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

250 gramów

2 sztuki

5 łyżek

1 łyżeczka

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone przekładam do miski, dodaję przyprawę do mielonego, sól, pieprz. Wyrabiam rękoma. Formuję małe kulki.

Krok 2

Paprykę kroję w kwadraty, cebule obieram, kroję na pół i rozdzielam łuski. Na patyczki do szaszłyków nabijam pieczarkę, paprykę, klopsika, cebulę i ponawiam. Na końcu dodaję pomidorka koktajlowego.

Krok 3

Szaszłyki smaruję całe olejem rzepakowym, posypuję przyprawą do szaszłyków. Układam na grillu i obracam podczas smażenia. Przed podaniem posypuję natką pietruszki, podaję z sosem Hellmann's Garlic & Herb.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z klopsikami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z klopsikami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z klopsikami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z klopsikami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z klopsikami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z klopsikami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z klopsikami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z klopsikami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej