
Składniki
500 gramów
2 sztuki
250 gramów
2 sztuki
5 łyżek
1 łyżeczka
5 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone przekładam do miski, dodaję przyprawę do mielonego, sól, pieprz. Wyrabiam rękoma. Formuję małe kulki.
Krok 2
Paprykę kroję w kwadraty, cebule obieram, kroję na pół i rozdzielam łuski. Na patyczki do szaszłyków nabijam pieczarkę, paprykę, klopsika, cebulę i ponawiam. Na końcu dodaję pomidorka koktajlowego.
Krok 3
Szaszłyki smaruję całe olejem rzepakowym, posypuję przyprawą do szaszłyków. Układam na grillu i obracam podczas smażenia. Przed podaniem posypuję natką pietruszki, podaję z sosem Hellmann's Garlic & Herb.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej