Szaszłyki z klopsikami i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z klopsikami i pieczarkami

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

250 gramów

2 sztuki

5 łyżek

1 łyżeczka

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone przekładam do miski, dodaję przyprawę do mielonego, sól, pieprz. Wyrabiam rękoma. Formuję małe kulki.

Krok 2

Paprykę kroję w kwadraty, cebule obieram, kroję na pół i rozdzielam łuski. Na patyczki do szaszłyków nabijam pieczarkę, paprykę, klopsika, cebulę i ponawiam. Na końcu dodaję pomidorka koktajlowego.

Krok 3

Szaszłyki smaruję całe olejem rzepakowym, posypuję przyprawą do szaszłyków. Układam na grillu i obracam podczas smażenia. Przed podaniem posypuję natką pietruszki, podaję z sosem Hellmann's Garlic & Herb.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z klopsikami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z klopsikami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z klopsikami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z klopsikami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z klopsikami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z klopsikami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z klopsikami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z klopsikami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej