
Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 łyżeczki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado przekrój na pół usuń pestki. Awokado za pomocą łyżki oddziel od skóry – nie uszkadzając jej przy tym. Miąższ pokrój w drobną kostkę, zalej sokiem z cytryny lub limonki żeby nie ściemniał.
Krok 2
Seler naciowy pokrój w drobne cząstki. Czerwoną paprykę pokrój w cienkie paseczki.
Krok 3
Krewetki zanurz na chwile we wrzącej osolonej wodzie dosłownie 30 sekund a następnie przelej zimną woda i osusz.
Krok 4
Wymieszaj majonez Hellmann's z sokiem z limonki i imbirem.
Krok 5
Wszystkie składniki połącz w dużej misce, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Krok 6
Farszem napełnij skorupki awokado.

Dobra rada:
Do sałatki możesz dodać orzechy nerkowca.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej