
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
400 gramów
4 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek obierz i posiekaj razem z filecikami anchois.
Krok 2
Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekaną natką pietruszki. Smaż przez ok.5 minut. Dopraw do smaku.
Krok 3
W tym czasie ugotuj makaron, odcedź.
Krok 4
Polej rozłożone na talerzach kluski i udekoruj przed podaniem natką pietruszki. Możesz posypać startym parmezanem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej