
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
400 gramów
4 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek obierz i posiekaj razem z filecikami anchois.
Krok 2
Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekaną natką pietruszki. Smaż przez ok.5 minut. Dopraw do smaku.
Krok 3
W tym czasie ugotuj makaron, odcedź.
Krok 4
Polej rozłożone na talerzach kluski i udekoruj przed podaniem natką pietruszki. Możesz posypać startym parmezanem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej