Makaron z anchois – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczny makaron z filecikami anchois

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

400 gramów

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz i posiekaj razem z filecikami anchois.

Krok 2

Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekaną natką pietruszki. Smaż przez ok.5 minut. Dopraw do smaku.

Krok 3

W tym czasie ugotuj makaron, odcedź.

Krok 4

Polej rozłożone na talerzach kluski i udekoruj przed podaniem natką pietruszki. Możesz posypać startym parmezanem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny makaron z filecikami anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny makaron z filecikami anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny makaron z filecikami anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny makaron z filecikami anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny makaron z filecikami anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny makaron z filecikami anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny makaron z filecikami anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny makaron z filecikami anchois - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej