Makaron z anchois – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczny makaron z filecikami anchois

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

400 gramów

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz i posiekaj razem z filecikami anchois.

Krok 2

Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekaną natką pietruszki. Smaż przez ok.5 minut. Dopraw do smaku.

Krok 3

W tym czasie ugotuj makaron, odcedź.

Krok 4

Polej rozłożone na talerzach kluski i udekoruj przed podaniem natką pietruszki. Możesz posypać startym parmezanem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny makaron z filecikami anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny makaron z filecikami anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny makaron z filecikami anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny makaron z filecikami anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny makaron z filecikami anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny makaron z filecikami anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny makaron z filecikami anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny makaron z filecikami anchois - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej