
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
400 gramów
4 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek obierz i posiekaj razem z filecikami anchois.
Krok 2
Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekaną natką pietruszki. Smaż przez ok.5 minut. Dopraw do smaku.
Krok 3
W tym czasie ugotuj makaron, odcedź.
Krok 4
Polej rozłożone na talerzach kluski i udekoruj przed podaniem natką pietruszki. Możesz posypać startym parmezanem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej