Makaron z anchois – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczny makaron z filecikami anchois

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

400 gramów

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz i posiekaj razem z filecikami anchois.

Krok 2

Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekaną natką pietruszki. Smaż przez ok.5 minut. Dopraw do smaku.

Krok 3

W tym czasie ugotuj makaron, odcedź.

Krok 4

Polej rozłożone na talerzach kluski i udekoruj przed podaniem natką pietruszki. Możesz posypać startym parmezanem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny makaron z filecikami anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny makaron z filecikami anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny makaron z filecikami anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny makaron z filecikami anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny makaron z filecikami anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny makaron z filecikami anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny makaron z filecikami anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Baba ziemniaczana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej