Kalafior z krewetkami i pikantnym ziołowym sosem
łatwe
1 osoba zapisała

Składniki
1 szczypta
250 gramów
1 szczypta
1 łyżka
6 łyżek
0.5 pęczka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
0.5 pęczka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafiora opłucz pod zimną wodą i ugotuj w niewielkiej ilości wody z dodatkiem soli.
Krok 2
Do octu dodaj musztardę, pieprz oraz sól. Cały czas mieszaj i dolewaj oliwę.
Krok 3
Estragon i trybulę posiekaj, a dymkę pokrój w plastry.
Krok 4
Zioła oraz dymkę i kapary dodaj do sosu z musztardy i octu. Wszystko wymieszaj.
Krok 5
Kalafiora odsącz, a pomidory pokrój w plastry.
Krok 6
Na półmisku rozłóż na brzegu pomidory, na środku kawałki kalafiora. Polej go sosem i ułóż na nim krewetki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej