Sałatka pieczarkowa z fasolką szparagową
łatwe
977 osób zapisało

Składniki
50 dekagramów
1 opakowanie
30 dekagramów
0.5 szklanki
1 szczypta
4 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę oczyść, umyj i zalej wrzącą wodą. Ostudź i pokrój na kawałki. Pieczarki odsącz z zalewy i pokrój na plasterki, dodaj do fasolki.

Krok 2
Majonez połącz z winem, sokiem z cytryny oraz sosem sałatkowym Knorr.

Krok 3
Połącz wszystkie składniki sałatki. Podawaj posypaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka pieczarkowa z fasolką szparagową
Sałatka z tego przepisu, pomimo swojej prostoty, wyróżnia się wyjątkowo delikatnym smakiem, który uzyskuje się poprzez połączenie pieczarek z fasolką szparagową. Taką potrawę możesz podać na wczesną kolację lub, szczelnie zamkniętą w pojemniku, zabrać na drugie śniadanie do pracy. Do przyrządzenia tego dania będziesz potrzebować zaledwie kilku składników: żółtej lub zielonej fasolki szparagowej, marynowanych pieczarek ze słoika oraz wytrawnego białego wina i majonezu do dressingu. Fasolkę należy umyć, obrać, a następnie gotować w wodzie do miękkości. Ugotowaną i ostudzoną pokrój na mniejsze kawałki. Pieczarki odcedź z zalewy i pokrój w plasterki, a później wymieszaj z fasolką. Całość dobrze połączy sos przygotowany z wina zmieszanego z majonezem i odrobiną soku cytrynowego. Do przyprawienia użyj szczypty cukru oraz świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Danie podawaj posypane drobno posiekaną natką pietruszki. Skorzystaj z przepisu na pieczarkową sałatkę z fasolką szparagową i koniecznie podziel się swoją opinią w komentarzu.


































