Sałatka pieczarkowa z fasolką szparagową
łatwe
973 osoby zapisały

Składniki
50 dekagramów
1 opakowanie
30 dekagramów
0.5 szklanki
1 szczypta
4 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę oczyść, umyj i zalej wrzącą wodą. Ostudź i pokrój na kawałki. Pieczarki odsącz z zalewy i pokrój na plasterki, dodaj do fasolki.

Krok 2
Majonez połącz z winem, sokiem z cytryny oraz sosem sałatkowym Knorr.

Krok 3
Połącz wszystkie składniki sałatki. Podawaj posypaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka pieczarkowa z fasolką szparagową
Sałatka z tego przepisu, pomimo swojej prostoty, wyróżnia się wyjątkowo delikatnym smakiem, który uzyskuje się poprzez połączenie pieczarek z fasolką szparagową. Taką potrawę możesz podać na wczesną kolację lub, szczelnie zamkniętą w pojemniku, zabrać na drugie śniadanie do pracy. Do przyrządzenia tego dania będziesz potrzebować zaledwie kilku składników: żółtej lub zielonej fasolki szparagowej, marynowanych pieczarek ze słoika oraz wytrawnego białego wina i majonezu do dressingu. Fasolkę należy umyć, obrać, a następnie gotować w wodzie do miękkości. Ugotowaną i ostudzoną pokrój na mniejsze kawałki. Pieczarki odcedź z zalewy i pokrój w plasterki, a później wymieszaj z fasolką. Całość dobrze połączy sos przygotowany z wina zmieszanego z majonezem i odrobiną soku cytrynowego. Do przyprawienia użyj szczypty cukru oraz świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Danie podawaj posypane drobno posiekaną natką pietruszki. Skorzystaj z przepisu na pieczarkową sałatkę z fasolką szparagową i koniecznie podziel się swoją opinią w komentarzu.