Składniki
50 dekagramów
1 opakowanie
30 dekagramów
0.5 szklanki
1 szczypta
4 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę oczyść, umyj i zalej wrzącą wodą. Ostudź i pokrój na kawałki. Pieczarki odsącz z zalewy i pokrój na plasterki, dodaj do fasolki.
Krok 2
Majonez połącz z winem, sokiem z cytryny oraz sosem sałatkowym Knorr.
Krok 3
Połącz wszystkie składniki sałatki. Podawaj posypaną natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka pieczarkowa z fasolką szparagową
Sałatka z tego przepisu, pomimo swojej prostoty, wyróżnia się wyjątkowo delikatnym smakiem, który uzyskuje się poprzez połączenie pieczarek z fasolką szparagową. Taką potrawę możesz podać na wczesną kolację lub, szczelnie zamkniętą w pojemniku, zabrać na drugie śniadanie do pracy. Do przyrządzenia tego dania będziesz potrzebować zaledwie kilku składników: żółtej lub zielonej fasolki szparagowej, marynowanych pieczarek ze słoika oraz wytrawnego białego wina i majonezu do dressingu. Fasolkę należy umyć, obrać, a następnie gotować w wodzie do miękkości. Ugotowaną i ostudzoną pokrój na mniejsze kawałki. Pieczarki odcedź z zalewy i pokrój w plasterki, a później wymieszaj z fasolką. Całość dobrze połączy sos przygotowany z wina zmieszanego z majonezem i odrobiną soku cytrynowego. Do przyprawienia użyj szczypty cukru oraz świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Danie podawaj posypane drobno posiekaną natką pietruszki. Skorzystaj z przepisu na pieczarkową sałatkę z fasolką szparagową i koniecznie podziel się swoją opinią w komentarzu.