Makaron z oliwkami i pomidorami suszonymi: z chilli | Przepisy.pl pixel

Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
570 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

173 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

750 gramów

1 sztuka

1 łyżka

100 gramów

3 sztuki

4 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente.

Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami - Krok 1

Krok 2

Posiekaj cebulę, pomidory i czosnek. Na patelnię wlej oliwę i podsmaż przez 5 minut posiekaną cebulę, dodaj czosnek, pomidory.

Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami - Krok 2

Krok 3

Następnie przygotuj Fix Spaghettii Napoli Knorr według przepisu na opakowaniu. Dodaj do warzyw.

Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami - Krok 3

Krok 4

Dopraw chilli do smaku i gotuj na średnim ogniu przez 15 minut. Posiekaj kapary. Dodaj oliwki, kapary i duś na zmniejszonym ogniu przez chwilę.

Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami - Krok 4

Krok 5

Połącz sos z makaronem.

Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami - Krok 5

Krok 6

Posyp posiekaną natką pietruszki, podawaj.

Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tagliatelle z pesto
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidoramiTagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami

Nasz sos do tagliatelle zaskoczy Was bogactwem składników. Oliwki, kapary i ostra papryczka chili nadają wyjątkowy charakter słodkim pomidorom.