Makaron z oliwkami i pomidorami suszonymi: z chilli | Przepisy.pl pixel

Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
570 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

178 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

750 gramów

1 sztuka

1 łyżka

100 gramów

3 sztuki

4 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente.

Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami - Krok 1

Krok 2

Posiekaj cebulę, pomidory i czosnek. Na patelnię wlej oliwę i podsmaż przez 5 minut posiekaną cebulę, dodaj czosnek, pomidory.

Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami - Krok 2

Krok 3

Następnie przygotuj Fix Spaghettii Napoli Knorr według przepisu na opakowaniu. Dodaj do warzyw.

Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami - Krok 3

Krok 4

Dopraw chilli do smaku i gotuj na średnim ogniu przez 15 minut. Posiekaj kapary. Dodaj oliwki, kapary i duś na zmniejszonym ogniu przez chwilę.

Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami - Krok 4

Krok 5

Połącz sos z makaronem.

Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami - Krok 5

Krok 6

Posyp posiekaną natką pietruszki, podawaj.

Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidoramiTagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami

Nasz sos do tagliatelle zaskoczy Was bogactwem składników. Oliwki, kapary i ostra papryczka chili nadają wyjątkowy charakter słodkim pomidorom.