Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami
łatwe
139 osób zapisało
Składniki
500 gramów
null
750 gramów
1 sztuka
1 łyżka
100 gramów
3 sztuki
4 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente.
Krok 2
Posiekaj cebulę, pomidory i czosnek. Na patelnię wlej oliwę i podsmaż przez 5 minut posiekaną cebulę, dodaj czosnek, pomidory.
Krok 3
Następnie przygotuj Fix Spaghettii Napoli Knorr według przepisu na opakowaniu. Dodaj do warzyw.
Krok 4
Dopraw chilli do smaku i gotuj na średnim ogniu przez 15 minut. Posiekaj kapary. Dodaj oliwki, kapary i duś na zmniejszonym ogniu przez chwilę.
Krok 5
Połącz sos z makaronem.
Krok 6
Posyp posiekaną natką pietruszki, podawaj.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami
Nasz sos do tagliatelle zaskoczy Was bogactwem składników. Oliwki, kapary i ostra papryczka chili nadają wyjątkowy charakter słodkim pomidorom.