Tagliatelle z kurczakiem, brokułami i ananasem

Autor: Mateusz Rosadziński

ratingratingratingratingrating

3

12 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

5 sztuk

3 szklanki

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka oczyścić, osuszyć i pokroić w kostkę. Doprawić solą, pieprzem, curry, tymiankiem i suszonymi pomidorami, wymieszać i odstawić na 10 min. W tym czasie brokuły rozdzielić na różyczki i obgotować ok. 2 min we wrzącej i osolonej wodzie.

Krok 2

Kurczaka podsmażyć na oleju na złoty kolor. Makaron ugotować we wrzącej i osolonej wodzie. W rondelku rozpuścić masło, dodać mąkę i zasmażyć. Następnie zalać bulionem i dodać serki śmietankowe. Dokładnie wymieszać, aż do rozpuszczenia serków, następnie całość podlać sokiem z ananasów i dodać posiekany koperek.

Krok 3

Na głębokiej patelni wymieszać wszystkie składniki: kurczaka, brokuły, pokrojonego w kostkę ananasa. Całość zalać przygotowanym sosem i dodać ugotowany makaron. Chwilę całość podsmażyć.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z kurczakiem, brokułami i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z kurczakiem, brokułami i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z kurczakiem, brokułami i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z kurczakiem, brokułami i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z kurczakiem, brokułami i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z kurczakiem, brokułami i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z kurczakiem, brokułami i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej