Apetyczne spaghetti z sardelą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczne spaghetti z sardelą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

300 gramów

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

5 łyżek

3 sztuki

400 gramów

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedź.

Krok 2

Filety z sardeli posiekaj drobno razem z czosnkiem i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Natkę pietruszki posiekaj, a pomidory obierz i pokrój w kostkę. Składniki dodaj do sardeli. Dopraw do smaku, duś przez 30-40 minut.

Krok 4

Połącz sos z makaronem. Udekoruj oliwkami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczne spaghetti z sardelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczne spaghetti z sardelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczne spaghetti z sardelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczne spaghetti z sardelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczne spaghetti z sardelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczne spaghetti z sardelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczne spaghetti z sardelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczne spaghetti z sardelą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kebab w kajzerce
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej