Apetyczne spaghetti z sardelą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczne spaghetti z sardelą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

300 gramów

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

5 łyżek

3 sztuki

400 gramów

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedź.

Krok 2

Filety z sardeli posiekaj drobno razem z czosnkiem i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Natkę pietruszki posiekaj, a pomidory obierz i pokrój w kostkę. Składniki dodaj do sardeli. Dopraw do smaku, duś przez 30-40 minut.

Krok 4

Połącz sos z makaronem. Udekoruj oliwkami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczne spaghetti z sardelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczne spaghetti z sardelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczne spaghetti z sardelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczne spaghetti z sardelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczne spaghetti z sardelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczne spaghetti z sardelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczne spaghetti z sardelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczne spaghetti z sardelą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sernik Zebra
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej