Składniki
1 łyżka
300 gramów
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
5 łyżek
3 sztuki
400 gramów
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedź.
Krok 2
Filety z sardeli posiekaj drobno razem z czosnkiem i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3
Natkę pietruszki posiekaj, a pomidory obierz i pokrój w kostkę. Składniki dodaj do sardeli. Dopraw do smaku, duś przez 30-40 minut.
Krok 4
Połącz sos z makaronem. Udekoruj oliwkami.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej