
Składniki
1 łyżka
300 gramów
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
5 łyżek
3 sztuki
400 gramów
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedź.
Krok 2
Filety z sardeli posiekaj drobno razem z czosnkiem i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3
Natkę pietruszki posiekaj, a pomidory obierz i pokrój w kostkę. Składniki dodaj do sardeli. Dopraw do smaku, duś przez 30-40 minut.
Krok 4
Połącz sos z makaronem. Udekoruj oliwkami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej