Pikantny dorsz w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pikantny dorsz w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 sztuki

null

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, osącz, oprósz solą i pieprzem, odstaw na kilka minut w chłodne miejsce.

Krok 2

Mąkę, jajka i proszek wyrób na ciasto, dopraw na ostro.

Krok 3

Maczaj filety rybne w cieście i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej