Pikantny dorsz w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny dorsz w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 sztuki

null

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, osącz, oprósz solą i pieprzem, odstaw na kilka minut w chłodne miejsce.

Krok 2

Mąkę, jajka i proszek wyrób na ciasto, dopraw na ostro.

Krok 3

Maczaj filety rybne w cieście i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej