
Składniki
null
2 sztuki
null
0.5 szklanki
0.5 łyżeczki
null
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, osącz, oprósz solą i pieprzem, odstaw na kilka minut w chłodne miejsce.
Krok 2
Mąkę, jajka i proszek wyrób na ciasto, dopraw na ostro.
Krok 3
Maczaj filety rybne w cieście i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej