
Składniki
null
2 sztuki
null
0.5 szklanki
0.5 łyżeczki
null
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, osącz, oprósz solą i pieprzem, odstaw na kilka minut w chłodne miejsce.
Krok 2
Mąkę, jajka i proszek wyrób na ciasto, dopraw na ostro.
Krok 3
Maczaj filety rybne w cieście i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej