Pikantny dorsz w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny dorsz w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 sztuki

null

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, osącz, oprósz solą i pieprzem, odstaw na kilka minut w chłodne miejsce.

Krok 2

Mąkę, jajka i proszek wyrób na ciasto, dopraw na ostro.

Krok 3

Maczaj filety rybne w cieście i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej