Sos paprykowy pół - ostry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos paprykowy pół - ostry

Autor: dasia34

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 kilogramy

30 dekagramów

3 sztuki

1 szklanka

3 szklanki

3 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę czerwoną, paprykę chili i czosnek zmielić w maszynce.

Krok 2

Wszystkie składniki połączyć i gotować min. 5 minut (można dłużej). Następnie dodać 3 małe koncentraty pomidorowe (Łowicz lub Pudliszki).koncentrat

Krok 3

Całość zagotować. - nakładać do słoików, - podać z makaronem i mięsem do spaghetti, - podać jako sos do pizzy - itd.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos paprykowy pół - ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos paprykowy pół - ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos paprykowy pół - ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos paprykowy pół - ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos paprykowy pół - ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos paprykowy pół - ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos paprykowy pół - ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos paprykowy pół - ostry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej