Sos paprykowy pół - ostry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos paprykowy pół - ostry

Autor: dasia34

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 szklanki

1 szklanka

3 kilogramy

30 dekagramów

3 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę czerwoną, paprykę chili i czosnek zmielić w maszynce.

Krok 2

Wszystkie składniki połączyć i gotować min. 5 minut (można dłużej). Następnie dodać 3 małe koncentraty pomidorowe (Łowicz lub Pudliszki).koncentrat

Krok 3

Całość zagotować. - nakładać do słoików, - podać z makaronem i mięsem do spaghetti, - podać jako sos do pizzy - itd.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos paprykowy pół - ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos paprykowy pół - ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos paprykowy pół - ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos paprykowy pół - ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos paprykowy pół - ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos paprykowy pół - ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos paprykowy pół - ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos paprykowy pół - ostry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Cykoria w szynce
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej