Sardynki z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sardynki z grilla

Autor: ulcik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżeczki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszyć ryby, z 2 cytryn wycisnąć sok, dodać sól i oliwę wymieszać. Zamarynować w tym ryby. Dwie pozostałe cytryny pokroić w plastry.

Krok 2

Na ruszcie do ryb położyć cytryny na to ryby i znowu cytryny. Piec około 20 minut. Smacznego !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sardynki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sardynki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sardynki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sardynki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sardynki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sardynki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sardynki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sardynki z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej