Sardynki z grilla

Autor: ulcik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżeczki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszyć ryby, z 2 cytryn wycisnąć sok, dodać sól i oliwę wymieszać. Zamarynować w tym ryby. Dwie pozostałe cytryny pokroić w plastry.

Krok 2

Na ruszcie do ryb położyć cytryny na to ryby i znowu cytryny. Piec około 20 minut. Smacznego !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sardynki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sardynki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sardynki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sardynki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sardynki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sardynki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sardynki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej