Sardynki z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sardynki z grilla

Autor: ulcik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżeczki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszyć ryby, z 2 cytryn wycisnąć sok, dodać sól i oliwę wymieszać. Zamarynować w tym ryby. Dwie pozostałe cytryny pokroić w plastry.

Krok 2

Na ruszcie do ryb położyć cytryny na to ryby i znowu cytryny. Piec około 20 minut. Smacznego !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sardynki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sardynki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sardynki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sardynki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sardynki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sardynki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sardynki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sardynki z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej