Sardynki z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sardynki z grilla

Autor: ulcik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 łyżeczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszyć ryby, z 2 cytryn wycisnąć sok, dodać sól i oliwę wymieszać. Zamarynować w tym ryby. Dwie pozostałe cytryny pokroić w plastry.

Krok 2

Na ruszcie do ryb położyć cytryny na to ryby i znowu cytryny. Piec około 20 minut. Smacznego !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sardynki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sardynki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sardynki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sardynki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sardynki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sardynki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sardynki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sardynki z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sangria
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej