
Składniki
600 gramów
2 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
1 pęczek
3 łyżki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos z oliwy, chili i soli. Wetrzyj go w mięso i usmaż.
Krok 2
Zrób salsę: pomidora i mango pokrój w kostkę, a następnie wymieszaj. Posól.
Krok 3
Skrop sokiem z cytryny i posyp kolendrą.
Krok 4
Limonkę przekrój na pół i obsmaż. Udekoruj nią karkówkę. Podawaj z salsą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























