
Składniki
600 gramów
2 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
1 pęczek
3 łyżki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos z oliwy, chili i soli. Wetrzyj go w mięso i usmaż.
Krok 2
Zrób salsę: pomidora i mango pokrój w kostkę, a następnie wymieszaj. Posól.
Krok 3
Skrop sokiem z cytryny i posyp kolendrą.
Krok 4
Limonkę przekrój na pół i obsmaż. Udekoruj nią karkówkę. Podawaj z salsą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej