
Składniki
600 gramów
2 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
1 pęczek
3 łyżki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos z oliwy, chili i soli. Wetrzyj go w mięso i usmaż.
Krok 2
Zrób salsę: pomidora i mango pokrój w kostkę, a następnie wymieszaj. Posól.
Krok 3
Skrop sokiem z cytryny i posyp kolendrą.
Krok 4
Limonkę przekrój na pół i obsmaż. Udekoruj nią karkówkę. Podawaj z salsą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej