Karkówka z mango

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

143

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

3 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos z oliwy, chili i soli. Wetrzyj go w mięso i usmaż.

Krok 2

Zrób salsę: pomidora i mango pokrój w kostkę, a następnie wymieszaj. Posól.

Krok 3

Skrop sokiem z cytryny i posyp kolendrą.

Krok 4

Limonkę przekrój na pół i obsmaż. Udekoruj nią karkówkę. Podawaj z salsą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej