
Składniki
600 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę osusz papierowym ręcznikiem i posyp przyprawą. Następnie obsmaż na patelni z każdej strony. Patelnię pozostaw.

Krok 2
Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C. Piecz przez 60 minut.

Krok 3
Na patelni po smażeniu mięsa przesmaż cebulę, następnie dodaj odsączony pieprz.

Krok 4
Sos do pieczeni wymieszaj w 200 ml wody i wlej do podsmażonej cebulki z pieprzem. Sos gotuj kila minut aż odpowiednio zgęstnieje. Upieczone mięso pokrój w grube plastry i podawaj z przygotowanym sosem.


Dobra rada:
Zamiast karkówki możesz przygotować również polędwiczkę wieprzową.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos do pieczeni jasny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej