Diabelskie steki z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Diabelskie steki z grilla

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
148 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

0.5 łyżki

4 łyżki

0.5 pęczka

50 mililitrów

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr, oliwę, musztardę, posiekaną papryczkę oraz sos Worcester i pokrojoną kolendrę.

Krok 2

Przygotowaną marynatą natrzyj steki i odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.

Krok 3

Steki ułóż na mocno rozgrzanym ruszcie grilla i smaż z obu stron po ok. 4-5 minut. Po usmażeniu jednej strony, odwróć stek na drugą stronę, posyp go startym serem i smaż do momentu jego rozpuszczenia. Gotowe steki podawaj z pieczonymi ziemniakami z kwaśna śmietaną i chrupiącą, świeżą sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Diabelskie steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Diabelskie steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Diabelskie steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Diabelskie steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Diabelskie steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Diabelskie steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Diabelskie steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Diabelskie steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Diabelskie steki z grillaDiabelskie steki z grilla

Sekretem tego dania jest wyrazisty smak mięsa, który współgra z pikantnymi dodatkami, a jego dopełnieniem jest roztopiony żółty ser. Przepis na diabelskie steki sprawdzi się podczas rodzinnego grillowania – żeby je przygotować, nie potrzebujesz dużo czasu. Na początek zamarynuj mięso, wymieszaj sugerowane składniki, po czym uzupełnij je pikantnym sosem Worcester oraz pokrojoną drobno kolendrą. Marynatą natrzyj steki i odstaw na kilkadziesiąt minut, żeby wszystkie aromaty dokładnie się przeniknęły. Następnie rozgrzej grilla i ułóż na nim kawałki mięsa. Steki smaż na mocno rozgrzanym ruszcie lub patelni grillowej przez 3 minuty z każdej strony (jeśli chcesz uzyskać krwiste mięso), jeśli natomiast lubisz mięso wysmażone, grilluj je 5-6 minut. Na koniec posyp steki żółtym serem i czekaj, aż się rozpuści. W jaki sposób serwować danie? Wystarczy niewiele, by urozmaicić jego smak – podawaj je z pieczonymi ziemniakami i chrupiącą sałatą z sezonowych warzyw. Sprawdź, jak proste jest przygotowanie tej potrawy. Udanego grillowania!