Aromatyczne burgery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne burgery

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

8 sztuk

1 sztuka

8 plastrów

8 listki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Dodajemy mięso. Dokładnie mieszamy. Formujemy burgery i grillujemy/smażymy.

Krok 2

Podgrzewamy bułki- można podpiec je na grillu. Składamy burgera.

Krok 3

Podajemy z ulubionymi sosem i lekką sałatką. Na przykład halloumi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne burgery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gyros z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej