Makaron w sosie brokułowym z wędzonym tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w sosie brokułowym z wędzonym tofu

Autor: Klaudia Błażków

ratingratingratingratingrating

23

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

160 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 łyżki

250 gramów

1 łyżka

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

15 sztuk

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tofu kroimy w kosteczkę, zalewamy sosem sojowym i posypujemy przyprawą do gyrosa Knorr. Odstawiamy na kilka h, żeby smak "przeszedł".

Krok 2

Makaron oraz pokrojonego w różyczki brokuła gotujemy w osobnych garnkach.

Krok 3

Cebulę z czosnkiem smażymy na oleju aż do zeszklenia. Dodajemy zamarynowane tofu i smażymy około 3 minuty. Wyłączamy gaz. Dorzucamy ugotowane różyczki brokuła, posiekane w paski pomidory, oliwki, przyprawy oraz jogurt grecki.

Krok 4

Całość mieszamy z ugotowanym makaronem.

1

Opinie o przepisie

  • harry

    harry , 16.02.2023

    nice

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w sosie brokułowym z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w sosie brokułowym z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w sosie brokułowym z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w sosie brokułowym z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w sosie brokułowym z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w sosie brokułowym z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w sosie brokułowym z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w sosie brokułowym z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej