Makaron w sosie brokułowym z wędzonym tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w sosie brokułowym z wędzonym tofu

Autor: Klaudia Błażków

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

76 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 łyżki

250 gramów

1 łyżka

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

15 sztuk

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tofu kroimy w kosteczkę, zalewamy sosem sojowym i posypujemy przyprawą do gyrosa Knorr. Odstawiamy na kilka h, żeby smak "przeszedł".

Krok 2

Makaron oraz pokrojonego w różyczki brokuła gotujemy w osobnych garnkach.

Krok 3

Cebulę z czosnkiem smażymy na oleju aż do zeszklenia. Dodajemy zamarynowane tofu i smażymy około 3 minuty. Wyłączamy gaz. Dorzucamy ugotowane różyczki brokuła, posiekane w paski pomidory, oliwki, przyprawy oraz jogurt grecki.

Krok 4

Całość mieszamy z ugotowanym makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w sosie brokułowym z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w sosie brokułowym z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w sosie brokułowym z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w sosie brokułowym z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w sosie brokułowym z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w sosie brokułowym z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w sosie brokułowym z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w sosie brokułowym z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej