Dyniowy spaghetti cake przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dyniowy spaghetti cake

Autor: Justyna Kopka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

400 gramów

1 opakowanie

150 gramów

150 gramów

150 gramów

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

150 gramów

2 sztuki

1 garść

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie myjemy, przelewamy wrzątkiem i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w cienkie paseczki i solimy. Kawałki kurczaka wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju i smażymy, co jakiś czas mieszając przez około 4 minuty.

Krok 2

Cebulę kroimy w piórka, paprykę na wąskie paseczki a cukinię temperujemy na makaron. Warzywa wrzucamy na patelnię z kurczakiem i obsmażamy, aż się zaczną ładnie rumienić. Całość zalewamy fixem Knorr wymieszanym z 300 ml wody. Wszystko razem gotujemy przez 1-2 minuty, mieszając od czasu do czasu.

Krok 3

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i łączymy z zawartością patelni. Po lekkim przestygnięciu dodajemy rozkłócone jajka, ser żółty, płatki chili i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną masą wypełniamy natłuszczoną tortownicę o średnicy około 20 cm, obsypujemy mąką migdałową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C (grzanie góra-dół). Pieczemy pod przykryciem przez 20 minut, a następnie prze kolejnych 20 minut. Gotową zapiekankę dekorujemy listkami ziół i podajemy na przykład z sosem pomidorowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dyniowy spaghetti cake - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dyniowy spaghetti cake - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dyniowy spaghetti cake - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dyniowy spaghetti cake - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dyniowy spaghetti cake - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dyniowy spaghetti cake - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dyniowy spaghetti cake - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dyniowy spaghetti cake - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Jesienna zupa dyniowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej