Pizzerinki z patelni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizzerinki z patelni

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

14 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szklanka

4 łyżki

12 łyżek

300 gramów

1 sztuka

1 słoik

1 puszka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki na ciasto wymieszać w misce (mąkę, drożdże, cukier, sól, wodę, oliwę z oliwek). Ciasto dokładnie zagnieść. Odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Krok 2

Ciasto ponownie kilka razy zagnieść. Urywać kawałki, rozgnieść na płasko i za pomocą miseczki wyciąć okrągłe kawałki ciasta.

Krok 3

Szynkę pokroić w mniejsze kawałki, paprykę w kostkę, a oliwki na pół.

Krok 4

Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, włożyć pizzerinki i smażyć z jednej strony około 3 minut. Zmniejszyć moc palnika, przewrócić na drugą stronę. Posmarować ketchupem, wyłożyć szynkę, paprykę, kukurydzę i kilka połówek oliwek. Posypać serem. Patelnię przykryć pokrywką i smażyć do rozpuszczenia sera. Danie jest gotowe do zjedzenia!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizzerinki z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizzerinki z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizzerinki z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizzerinki z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizzerinki z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizzerinki z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizzerinki z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej