Składniki
500 gramów
14 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szklanka
4 łyżki
12 łyżek
300 gramów
1 sztuka
1 słoik
1 puszka
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki na ciasto wymieszać w misce (mąkę, drożdże, cukier, sól, wodę, oliwę z oliwek). Ciasto dokładnie zagnieść. Odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Krok 2
Ciasto ponownie kilka razy zagnieść. Urywać kawałki, rozgnieść na płasko i za pomocą miseczki wyciąć okrągłe kawałki ciasta.
Krok 3
Szynkę pokroić w mniejsze kawałki, paprykę w kostkę, a oliwki na pół.
Krok 4
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, włożyć pizzerinki i smażyć z jednej strony około 3 minut. Zmniejszyć moc palnika, przewrócić na drugą stronę. Posmarować ketchupem, wyłożyć szynkę, paprykę, kukurydzę i kilka połówek oliwek. Posypać serem. Patelnię przykryć pokrywką i smażyć do rozpuszczenia sera. Danie jest gotowe do zjedzenia!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Ketchup Hellmann's Pikantny
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej