Pizzerinki z patelni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizzerinki z patelni

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

7

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

220 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

14 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szklanka

4 łyżki

12 łyżek

300 gramów

1 sztuka

1 słoik

1 puszka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki na ciasto wymieszać w misce (mąkę, drożdże, cukier, sól, wodę, oliwę z oliwek). Ciasto dokładnie zagnieść. Odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Krok 2

Ciasto ponownie kilka razy zagnieść. Urywać kawałki, rozgnieść na płasko i za pomocą miseczki wyciąć okrągłe kawałki ciasta.

Krok 3

Szynkę pokroić w mniejsze kawałki, paprykę w kostkę, a oliwki na pół.

Krok 4

Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, włożyć pizzerinki i smażyć z jednej strony około 3 minut. Zmniejszyć moc palnika, przewrócić na drugą stronę. Posmarować ketchupem, wyłożyć szynkę, paprykę, kukurydzę i kilka połówek oliwek. Posypać serem. Patelnię przykryć pokrywką i smażyć do rozpuszczenia sera. Danie jest gotowe do zjedzenia!

2

Opinie o przepisie

  • Magda

    Magda , 24.08.2022

    ile mniej więcej pizzerinek wychodzi?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizzerinki z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizzerinki z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizzerinki z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizzerinki z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizzerinki z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizzerinki z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizzerinki z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizzerinki z patelni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Gyros z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej