Burger wołowy z sosem barbecue przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger wołowy z sosem barbecue

Autor: Kinga Borowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

25 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

50 gramów

1 sztuka

220 gramów

50 gramów

500 gramów

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżeczka

4 listków

8 łyżek

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułki do hamburgerów: Zrobić rozczyn następnie do miski przesiać mąkę dodać miód, sól, jajko oraz roztopione masło. Wyrobić na gładkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Ciasto przełożyć na posypaną mąką stolnice uformować kulki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić do ponownego wyrośnięcia na 20 minut. Z wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem i piec 15 minut w 200 stopniach.

Krok 2

Mięso wołowe: Mięso dobrze zmielić. Dodać musztardę, ketchup i przyprawy. Wymieszać. Cebule i czosnek pokroić w kostkę podsmażyć na patelni. Dodać do mięsa. Uformować płaskie kotlety i usmażyć z obu stron.

Krok 3

Bułki kroje na pół smaruje sosem barbecue dodaje liść sałaty, mięso, ser, ogórek, pomidor i cebule.

Kinga Borowska

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger wołowy z sosem barbecue - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger wołowy z sosem barbecue - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger wołowy z sosem barbecue - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger wołowy z sosem barbecue - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger wołowy z sosem barbecue - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger wołowy z sosem barbecue - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger wołowy z sosem barbecue - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger wołowy z sosem barbecue - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej