
Składniki
450 gramów
25 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
50 gramów
1 sztuka
220 gramów
50 gramów
500 gramów
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżeczka
4 listków
8 łyżek
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułki do hamburgerów: Zrobić rozczyn następnie do miski przesiać mąkę dodać miód, sól, jajko oraz roztopione masło. Wyrobić na gładkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Ciasto przełożyć na posypaną mąką stolnice uformować kulki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić do ponownego wyrośnięcia na 20 minut. Z wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem i piec 15 minut w 200 stopniach.
Krok 2
Mięso wołowe: Mięso dobrze zmielić. Dodać musztardę, ketchup i przyprawy. Wymieszać. Cebule i czosnek pokroić w kostkę podsmażyć na patelni. Dodać do mięsa. Uformować płaskie kotlety i usmażyć z obu stron.
Krok 3
Bułki kroje na pół smaruje sosem barbecue dodaje liść sałaty, mięso, ser, ogórek, pomidor i cebule.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































