Składniki
450 gramów
25 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
50 gramów
1 sztuka
220 gramów
50 gramów
500 gramów
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżeczka
4 listków
8 łyżek
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułki do hamburgerów: Zrobić rozczyn następnie do miski przesiać mąkę dodać miód, sól, jajko oraz roztopione masło. Wyrobić na gładkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Ciasto przełożyć na posypaną mąką stolnice uformować kulki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić do ponownego wyrośnięcia na 20 minut. Z wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem i piec 15 minut w 200 stopniach.
Krok 2
Mięso wołowe: Mięso dobrze zmielić. Dodać musztardę, ketchup i przyprawy. Wymieszać. Cebule i czosnek pokroić w kostkę podsmażyć na patelni. Dodać do mięsa. Uformować płaskie kotlety i usmażyć z obu stron.
Krok 3
Bułki kroje na pół smaruje sosem barbecue dodaje liść sałaty, mięso, ser, ogórek, pomidor i cebule.
Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu
RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej