Wrapy z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wrapy z krewetkami

Autor: Kasia Musiał

ratingratingratingratingrating

3

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

1 pęczek

100 gramów

10 sztuk

5 łyżek

1 łyżeczka

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki obieramy i dokładnie opłukujemy.

Krok 2

Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę i wrzucamy krewetki. Następnie dodajemy przyprawę uniwersalną knorr i kostkę czosnkową. Całość smażymy 4 min.

Krok 3

Jogurt mieszamy z drugą kostką czosnkową. Dodajemy sok z cytryny, sól i pieprz do smaku.

Krok 4

Wrapy podpiekamy około 1 min. na rozgrzanej patelni z obu stron.

Krok 5

Na podgrzanych plackach układamy rukolę, pomidorki i kukurydzę z puszki. Na wierzchu układamy krewetki i polewamy sosem. Wrapy zwijamy i gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wrapy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wrapy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wrapy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wrapy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wrapy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wrapy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wrapy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wrapy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej