
Składniki
300 gramów
2 sztuki
1 pęczek
100 gramów
10 sztuk
5 łyżek
1 łyżeczka
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki obieramy i dokładnie opłukujemy.
Krok 2
Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę i wrzucamy krewetki. Następnie dodajemy przyprawę uniwersalną knorr i kostkę czosnkową. Całość smażymy 4 min.
Krok 3
Jogurt mieszamy z drugą kostką czosnkową. Dodajemy sok z cytryny, sól i pieprz do smaku.
Krok 4
Wrapy podpiekamy około 1 min. na rozgrzanej patelni z obu stron.
Krok 5
Na podgrzanych plackach układamy rukolę, pomidorki i kukurydzę z puszki. Na wierzchu układamy krewetki i polewamy sosem. Wrapy zwijamy i gotowe!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej