
Składniki
300 gramów
2 sztuki
1 pęczek
100 gramów
10 sztuk
5 łyżek
1 łyżeczka
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki obieramy i dokładnie opłukujemy.
Krok 2
Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę i wrzucamy krewetki. Następnie dodajemy przyprawę uniwersalną knorr i kostkę czosnkową. Całość smażymy 4 min.
Krok 3
Jogurt mieszamy z drugą kostką czosnkową. Dodajemy sok z cytryny, sól i pieprz do smaku.
Krok 4
Wrapy podpiekamy około 1 min. na rozgrzanej patelni z obu stron.
Krok 5
Na podgrzanych plackach układamy rukolę, pomidorki i kukurydzę z puszki. Na wierzchu układamy krewetki i polewamy sosem. Wrapy zwijamy i gotowe!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej