Wrapy z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wrapy z krewetkami

Autor: Kasia Musiał

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

1 pęczek

100 gramów

10 sztuk

5 łyżek

1 łyżeczka

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki obieramy i dokładnie opłukujemy.

Krok 2

Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę i wrzucamy krewetki. Następnie dodajemy przyprawę uniwersalną knorr i kostkę czosnkową. Całość smażymy 4 min.

Krok 3

Jogurt mieszamy z drugą kostką czosnkową. Dodajemy sok z cytryny, sól i pieprz do smaku.

Krok 4

Wrapy podpiekamy około 1 min. na rozgrzanej patelni z obu stron.

Krok 5

Na podgrzanych plackach układamy rukolę, pomidorki i kukurydzę z puszki. Na wierzchu układamy krewetki i polewamy sosem. Wrapy zwijamy i gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wrapy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wrapy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wrapy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wrapy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wrapy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wrapy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wrapy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wrapy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej