Letnia sałatka z maliną i borówką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Letnia sałatka z maliną i borówką

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

10

heart
208 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

75 gramów

180 gramów

20 sztuk

1 opakowanie

20 gramów

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Mix sałat myjemy, odsączamy na sitku. Tak samo robimy z malinami i borówkami.

Krok 3

Ser sałatkowy kroimy w kostkę, pomidorki na połówki.

Krok 4

Na talerzach rozkładamy mix sałat, na listki układamy pokrojony ser, pomidorki, maliny i borówki.

Krok 5

Całość polewamy wcześniej przygotowanym sosem. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnia sałatka z maliną i borówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnia sałatka z maliną i borówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnia sałatka z maliną i borówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnia sałatka z maliną i borówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnia sałatka z maliną i borówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnia sałatka z maliną i borówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnia sałatka z maliną i borówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Letnia sałatka z maliną i borówką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej