Letnia sałatka z maliną i borówką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Letnia sałatka z maliną i borówką

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

9

heart
208 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

75 gramów

180 gramów

20 sztuk

1 opakowanie

20 gramów

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Mix sałat myjemy, odsączamy na sitku. Tak samo robimy z malinami i borówkami.

Krok 3

Ser sałatkowy kroimy w kostkę, pomidorki na połówki.

Krok 4

Na talerzach rozkładamy mix sałat, na listki układamy pokrojony ser, pomidorki, maliny i borówki.

Krok 5

Całość polewamy wcześniej przygotowanym sosem. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnia sałatka z maliną i borówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnia sałatka z maliną i borówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnia sałatka z maliną i borówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnia sałatka z maliną i borówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnia sałatka z maliną i borówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnia sałatka z maliną i borówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnia sałatka z maliną i borówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Letnia sałatka z maliną i borówką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej