Letnia sałatka z maliną i borówką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Letnia sałatka z maliną i borówką

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

10

heart
208 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

75 gramów

180 gramów

20 sztuk

1 opakowanie

20 gramów

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Mix sałat myjemy, odsączamy na sitku. Tak samo robimy z malinami i borówkami.

Krok 3

Ser sałatkowy kroimy w kostkę, pomidorki na połówki.

Krok 4

Na talerzach rozkładamy mix sałat, na listki układamy pokrojony ser, pomidorki, maliny i borówki.

Krok 5

Całość polewamy wcześniej przygotowanym sosem. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnia sałatka z maliną i borówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnia sałatka z maliną i borówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnia sałatka z maliną i borówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnia sałatka z maliną i borówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnia sałatka z maliną i borówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnia sałatka z maliną i borówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnia sałatka z maliną i borówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Letnia sałatka z maliną i borówką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej