Letnia sałatka z maliną i borówką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Letnia sałatka z maliną i borówką

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

10

heart
208 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

75 gramów

180 gramów

20 sztuk

1 opakowanie

20 gramów

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Mix sałat myjemy, odsączamy na sitku. Tak samo robimy z malinami i borówkami.

Krok 3

Ser sałatkowy kroimy w kostkę, pomidorki na połówki.

Krok 4

Na talerzach rozkładamy mix sałat, na listki układamy pokrojony ser, pomidorki, maliny i borówki.

Krok 5

Całość polewamy wcześniej przygotowanym sosem. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnia sałatka z maliną i borówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnia sałatka z maliną i borówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnia sałatka z maliną i borówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnia sałatka z maliną i borówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnia sałatka z maliną i borówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnia sałatka z maliną i borówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnia sałatka z maliną i borówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Letnia sałatka z maliną i borówką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej