
Składniki
300 gramów
3 sztuki
1 opakowanie
12 sztuk
1 sztuka
4 łyżki
1 opakowanie
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki oczyść z gniazd nasiennych, umyj i pokrój w cienkie paseczki. Makaron ugotuj.

Krok 2
Cebulę pokrój w piórka, a oliwki w plasterki.

Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i dwiema łyżkami wody.

Krok 4
Wymieszaj sałatkę z sosem i udekoruj kiełkami. Możesz dodać też kilka listków świeżej bazylii oraz np. kiełbasę czy salami.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z papryki
Sałatka powinna być nie tylko smaczna, lecz również zachwycać swoim wyglądem. Dzięki pysznemu sosowi i dodatkowi kolorowych papryk, ta potrawa spełnia oba warunki. Na dodatek jest bardzo szybka, więc ten przepis polubią osoby zapracowane. Treściwa bazą sałatki paprykowej jest ugotowany al dente makaron penne. Jeśli nie masz go akurat w domu z powodzeniem możesz zastąpić na przykład makaronem typu kokardki czy świderki. Dodatkowej chrupkości i świeżości sałatce nadadzą kiełki. Do wyboru masz np. kiełki rzodkiewki, lucerny oraz brokułów. Gdy chcesz, żeby potrawa miała jeszcze bardziej wyrazisty smak, dodaj do niej odrobinę sera feta. O sos zatroszczył się Knorr, więc będziesz mieć pewność, że danie będzie przyprawione idelanie. Smacznego!