Sałatka z papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z papryki

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

heart
74 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

82 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

118 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

3 sztuki

1 opakowanie

12 sztuk

1 sztuka

4 łyżki

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki oczyść z gniazd nasiennych, umyj i pokrój w cienkie paseczki. Makaron ugotuj.

Sałatka z papryki - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, a oliwki w plasterki.

Sałatka z papryki - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i dwiema łyżkami wody.

Sałatka z papryki - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj sałatkę z sosem i udekoruj kiełkami. Możesz dodać też kilka listków świeżej bazylii oraz np. kiełbasę czy salami.

Sałatka z papryki - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z paprykiSałatka z papryki

Sałatka powinna być nie tylko smaczna, lecz również zachwycać swoim wyglądem. Dzięki pysznemu sosowi i dodatkowi kolorowych papryk, ta potrawa spełnia oba warunki. Na dodatek jest bardzo szybka, więc ten przepis polubią osoby zapracowane. Treściwa bazą sałatki paprykowej jest ugotowany al dente makaron penne. Jeśli nie masz go akurat w domu z powodzeniem możesz zastąpić na przykład makaronem typu kokardki czy świderki. Dodatkowej chrupkości i świeżości sałatce nadadzą kiełki. Do wyboru masz np. kiełki rzodkiewki, lucerny oraz brokułów. Gdy chcesz, żeby potrawa miała jeszcze bardziej wyrazisty smak, dodaj do niej odrobinę sera feta. O sos zatroszczył się Knorr, więc będziesz mieć pewność, że danie będzie przyprawione idelanie. Smacznego!