
Składniki
300 gramów
3 sztuki
1 opakowanie
12 sztuk
1 sztuka
4 łyżki
1 opakowanie
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki oczyść z gniazd nasiennych, umyj i pokrój w cienkie paseczki. Makaron ugotuj.

Krok 2
Cebulę pokrój w piórka, a oliwki w plasterki.

Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i dwiema łyżkami wody.

Krok 4
Wymieszaj sałatkę z sosem i udekoruj kiełkami. Możesz dodać też kilka listków świeżej bazylii oraz np. kiełbasę czy salami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z papryki
Sałatka powinna być nie tylko smaczna, lecz również zachwycać swoim wyglądem. Dzięki pysznemu sosowi i dodatkowi kolorowych papryk, ta potrawa spełnia oba warunki. Na dodatek jest bardzo szybka, więc ten przepis polubią osoby zapracowane. Treściwa bazą sałatki paprykowej jest ugotowany al dente makaron penne. Jeśli nie masz go akurat w domu z powodzeniem możesz zastąpić na przykład makaronem typu kokardki czy świderki. Dodatkowej chrupkości i świeżości sałatce nadadzą kiełki. Do wyboru masz np. kiełki rzodkiewki, lucerny oraz brokułów. Gdy chcesz, żeby potrawa miała jeszcze bardziej wyrazisty smak, dodaj do niej odrobinę sera feta. O sos zatroszczył się Knorr, więc będziesz mieć pewność, że danie będzie przyprawione idelanie. Smacznego!