Sałatkaz gotowanym kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatkaz gotowanym kurczakiem

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 pęczek

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałate zieloną chrupka myjemy ,osuszamy i rwiemy na kawałki . Oliwki czarne i cebulki odcedzamy z marynaty.

Krok 2

Udko od kurczaka gotujemy z dodatkiem bulionetki drobiowej knorr. Po ugotowaniu mięsko obieramy od kości ,rwiemy na kawałki i dodajemy do sałatki.

Krok 3

Do sałaty dodajemy całe cebulki ,pokrojone w plasterki oliwki i mięso kurczaka . Lekko mieszamy . Robimy sos sałatkowy knorr według przepisu na opakowaniu ,polewamy nim sałtkę . Na koniec posypujemy posiekanym szczypiorkiem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatkaz gotowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatkaz gotowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatkaz gotowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatkaz gotowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatkaz gotowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatkaz gotowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatkaz gotowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatkaz gotowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej