Sałatkaz gotowanym kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatkaz gotowanym kurczakiem

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 pęczek

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałate zieloną chrupka myjemy ,osuszamy i rwiemy na kawałki . Oliwki czarne i cebulki odcedzamy z marynaty.

Krok 2

Udko od kurczaka gotujemy z dodatkiem bulionetki drobiowej knorr. Po ugotowaniu mięsko obieramy od kości ,rwiemy na kawałki i dodajemy do sałatki.

Krok 3

Do sałaty dodajemy całe cebulki ,pokrojone w plasterki oliwki i mięso kurczaka . Lekko mieszamy . Robimy sos sałatkowy knorr według przepisu na opakowaniu ,polewamy nim sałtkę . Na koniec posypujemy posiekanym szczypiorkiem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatkaz gotowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatkaz gotowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatkaz gotowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatkaz gotowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatkaz gotowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatkaz gotowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatkaz gotowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatkaz gotowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej