
Składniki
1 sztuka
1 pęczek
2 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałate zieloną chrupka myjemy ,osuszamy i rwiemy na kawałki . Oliwki czarne i cebulki odcedzamy z marynaty.
Krok 2
Udko od kurczaka gotujemy z dodatkiem bulionetki drobiowej knorr. Po ugotowaniu mięsko obieramy od kości ,rwiemy na kawałki i dodajemy do sałatki.
Krok 3
Do sałaty dodajemy całe cebulki ,pokrojone w plasterki oliwki i mięso kurczaka . Lekko mieszamy . Robimy sos sałatkowy knorr według przepisu na opakowaniu ,polewamy nim sałtkę . Na koniec posypujemy posiekanym szczypiorkiem
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej