Pikantna sałatka z kurczaka i papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna sałatka z kurczaka i papryki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

null

1 szklanka

0.5 szklanki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka ugotuj we wrzątku z łyżką Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr.

Krok 2

Paprykę pokrój w kostkę.

Krok 3

Wszystkie składniki na sos wymieszaj.

Krok 4

Kurczaka po ugotowaniu pokrój w paski lub kostkę i przełóż do miski.

Krok 5

Dodaj paprykę, kukurydzę oraz sos i dokładnie wymieszaj.

Krok 6

Ugotowany ryż nałóż na talerz, na nim połóż sałatę oraz mięso z sosem warzywnym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna sałatka z kurczaka i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna sałatka z kurczaka i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna sałatka z kurczaka i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna sałatka z kurczaka i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna sałatka z kurczaka i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna sałatka z kurczaka i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna sałatka z kurczaka i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna sałatka z kurczaka i papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej