Pikantna sałatka z kurczaka i papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna sałatka z kurczaka i papryki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

null

1 szklanka

0.5 szklanki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka ugotuj we wrzątku z łyżką Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr.

Krok 2

Paprykę pokrój w kostkę.

Krok 3

Wszystkie składniki na sos wymieszaj.

Krok 4

Kurczaka po ugotowaniu pokrój w paski lub kostkę i przełóż do miski.

Krok 5

Dodaj paprykę, kukurydzę oraz sos i dokładnie wymieszaj.

Krok 6

Ugotowany ryż nałóż na talerz, na nim połóż sałatę oraz mięso z sosem warzywnym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna sałatka z kurczaka i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna sałatka z kurczaka i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna sałatka z kurczaka i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna sałatka z kurczaka i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna sałatka z kurczaka i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna sałatka z kurczaka i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna sałatka z kurczaka i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna sałatka z kurczaka i papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej