Składniki
0.25 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
50 gramów
50 gramów
1 sztuka
1 sztuka
0.25 sztuki
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę porwij na mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa oraz ser i szynkę pokrój w cienkie słupki, tzw. Julienne.
Krok 2
W miseczce połącz sos sałatkowy Knorr z ketchupem i majonezem.
Krok 3
W dużej misce połącz wszystkie składniki sałatki. Dodaj przygotowany sos i wszystko razem delikatnie wymieszaj. Sałatkę przełóż do salaterki, podawaj.
Dobra rada:
„Julienne” to sposób krojenia produktów w długie cienkie paseczki, jak zapałki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka Szefa
Masz pod ręką świeże warzywa? Zainspiruj się i przyrządź smaczną sałatkę. Sięgnij przede wszystkim po czerwoną paprykę, cebulę (dymkę, sałatkową lub czerwoną), ogórka oraz dowolną sałatę (lodową, masłową czy rzymską). Pokój warzywa w długie, podłużne słupki, tzw. julienne, dzięki czemu całość będzie się efektownie prezentować na talerzu. Smak warzyw doskonale podkreśli sos na bazie majonezu i ketchupu. Wypróbuj go w dwóch wariantach: pikantnym oraz łagodnym. Pamiętaj również o sosie sałatkowym szefa. Z warzywami smacznie skomponują się także dodatki mięsne, takie jak: szynka konserwowa oraz pierś z kurczaka. Tę drugą wcześniej zamarynuj lub natrzyj czosnkiem, a następnie grilluj. Opcjonalnie możesz ją również podsmażyć na patelni lub wstawić do rozgrzanego piekarnika. Sałatkę podawaj dobrze schłodzoną – solo lub z prostymi dodatkami, na przykład chrupiącym pieczywem czosnkowym. Koniecznie wypróbuj ten przepis przy najbliższej okazji. Przygotujesz dzięki niemu smaczną warzywną przekąskę.