Sałatka Szefa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

360

115 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2256 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14020 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 sztuki

1 sztuka

50 gramów

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

0.25 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę porwij na mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa oraz ser i szynkę pokrój w cienkie słupki, tzw. Julienne.

Krok 2

W miseczce połącz sos sałatkowy Knorr z ketchupem i majonezem.

Krok 3

W dużej misce połącz wszystkie składniki sałatki. Dodaj przygotowany sos i wszystko razem delikatnie wymieszaj. Sałatkę przełóż do salaterki, podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

„Julienne” to sposób krojenia produktów w długie cienkie paseczki, jak zapałki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka SzefaSałatka Szefa

Masz pod ręką świeże warzywa? Zainspiruj się i przyrządź smaczną sałatkę. Sięgnij przede wszystkim po czerwoną paprykę, cebulę (dymkę, sałatkową lub czerwoną), ogórka oraz dowolną sałatę (lodową, masłową czy rzymską). Pokój warzywa w długie, podłużne słupki, tzw. julienne, dzięki czemu całość będzie się efektownie prezentować na talerzu. Smak warzyw doskonale podkreśli sos na bazie majonezu i ketchupu. Wypróbuj go w dwóch wariantach: pikantnym oraz łagodnym. Pamiętaj również o sosie sałatkowym szefa. Z warzywami smacznie skomponują się także dodatki mięsne, takie jak: szynka konserwowa oraz pierś z kurczaka. Tę drugą wcześniej zamarynuj lub natrzyj czosnkiem, a następnie grilluj. Opcjonalnie możesz ją również podsmażyć na patelni lub wstawić do rozgrzanego piekarnika. Sałatkę podawaj dobrze schłodzoną – solo lub z prostymi dodatkami, na przykład chrupiącym pieczywem czosnkowym. Koniecznie wypróbuj ten przepis przy najbliższej okazji. Przygotujesz dzięki niemu  smaczną warzywną przekąskę.