Sałatka Szefa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Szefa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

417

163 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2585 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16086 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

50 gramów

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

0.25 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę porwij na mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa oraz ser i szynkę pokrój w cienkie słupki, tzw. Julienne.

Krok 2

W miseczce połącz sos sałatkowy Knorr z ketchupem i majonezem.

Krok 3

W dużej misce połącz wszystkie składniki sałatki. Dodaj przygotowany sos i wszystko razem delikatnie wymieszaj. Sałatkę przełóż do salaterki, podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

„Julienne” to sposób krojenia produktów w długie cienkie paseczki, jak zapałki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Szefa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka SzefaSałatka Szefa

Masz pod ręką świeże warzywa? Zainspiruj się i przyrządź smaczną sałatkę. Sięgnij przede wszystkim po czerwoną paprykę, cebulę (dymkę, sałatkową lub czerwoną), ogórka oraz dowolną sałatę (lodową, masłową czy rzymską). Pokój warzywa w długie, podłużne słupki, tzw. julienne, dzięki czemu całość będzie się efektownie prezentować na talerzu. Smak warzyw doskonale podkreśli sos na bazie majonezu i ketchupu. Wypróbuj go w dwóch wariantach: pikantnym oraz łagodnym. Pamiętaj również o sosie sałatkowym szefa. Z warzywami smacznie skomponują się także dodatki mięsne, takie jak: szynka konserwowa oraz pierś z kurczaka. Tę drugą wcześniej zamarynuj lub natrzyj czosnkiem, a następnie grilluj. Opcjonalnie możesz ją również podsmażyć na patelni lub wstawić do rozgrzanego piekarnika. Sałatkę podawaj dobrze schłodzoną – solo lub z prostymi dodatkami, na przykład chrupiącym pieczywem czosnkowym. Koniecznie wypróbuj ten przepis przy najbliższej okazji. Przygotujesz dzięki niemu  smaczną warzywną przekąskę.