Sałatka z grillowaną piersią kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grillowaną piersią kurczaka

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 opakowanie

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka kroimy w paseczki smarujemy musztardą posypujemy pieprzem i solą odstawiamy na dwie godziny.

Krok 2

Wkładamy pierś co kombiwara na 200 stopni i grillujemy tyle czasu jaką lubimy.

Krok 3

Sałatę myjemy,osuszamy, rwiemy na kawałki.

Krok 4

Pomidora kroimy na półplasterki, cebulę w piórka.

Krok 5

Wszystkie składniki układamy na talerzu następnie układamy pierś posypujemy grzankami szefa polewamy sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowaną piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowaną piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowaną piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowaną piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowaną piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowaną piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowaną piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grillowaną piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej