Sałatka z grillowaną piersią kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grillowaną piersią kurczaka

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 opakowanie

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka kroimy w paseczki smarujemy musztardą posypujemy pieprzem i solą odstawiamy na dwie godziny.

Krok 2

Wkładamy pierś co kombiwara na 200 stopni i grillujemy tyle czasu jaką lubimy.

Krok 3

Sałatę myjemy,osuszamy, rwiemy na kawałki.

Krok 4

Pomidora kroimy na półplasterki, cebulę w piórka.

Krok 5

Wszystkie składniki układamy na talerzu następnie układamy pierś posypujemy grzankami szefa polewamy sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowaną piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowaną piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowaną piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowaną piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowaną piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowaną piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowaną piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grillowaną piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej