Sałatka z grillowaną piersią kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grillowaną piersią kurczaka

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 opakowanie

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka kroimy w paseczki smarujemy musztardą posypujemy pieprzem i solą odstawiamy na dwie godziny.

Krok 2

Wkładamy pierś co kombiwara na 200 stopni i grillujemy tyle czasu jaką lubimy.

Krok 3

Sałatę myjemy,osuszamy, rwiemy na kawałki.

Krok 4

Pomidora kroimy na półplasterki, cebulę w piórka.

Krok 5

Wszystkie składniki układamy na talerzu następnie układamy pierś posypujemy grzankami szefa polewamy sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowaną piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowaną piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowaną piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowaną piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowaną piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowaną piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowaną piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grillowaną piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka Cobb z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej