
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 opakowanie
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka kroimy w paseczki smarujemy musztardą posypujemy pieprzem i solą odstawiamy na dwie godziny.
Krok 2
Wkładamy pierś co kombiwara na 200 stopni i grillujemy tyle czasu jaką lubimy.
Krok 3
Sałatę myjemy,osuszamy, rwiemy na kawałki.
Krok 4
Pomidora kroimy na półplasterki, cebulę w piórka.
Krok 5
Wszystkie składniki układamy na talerzu następnie układamy pierś posypujemy grzankami szefa polewamy sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































