Sałatka z kurczakiem i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem i cukinią

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

4

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

100 gramów

1 opakowanie

170 gramów

1 łyżka

60 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłukać, pokroić w kostkę i obtoczyć w przyprawie do kurczaka i szczypcie pieprzu. Zrumienić na patelni na odrobinie oliwy. Mięso odłożyć, dodać łyżeczkę oliwy i przesmażyć kilka minut umytą i pokrojoną w półksiężyce cukinię. W czasie smażenia posypać solą i ziołami prowansalskimi. Odstawić do przestygnięcia.

Krok 2

Ser i pomidory pokroić w mniejszą kostkę. Cebulkę obrać i pokroić w piórka.

Krok 3

Na talerzach rozłożyć sałatę, na nią pomidory, cukinię i kurczaka, ser i cebulę. Polać sosem przygotowanym z saszetki Knorr, czosnku w mini kostkach Knorr i jogurtu naturalnego. Całość posypać grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej