
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
100 gramów
1 opakowanie
170 gramów
1 łyżka
60 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłukać, pokroić w kostkę i obtoczyć w przyprawie do kurczaka i szczypcie pieprzu. Zrumienić na patelni na odrobinie oliwy. Mięso odłożyć, dodać łyżeczkę oliwy i przesmażyć kilka minut umytą i pokrojoną w półksiężyce cukinię. W czasie smażenia posypać solą i ziołami prowansalskimi. Odstawić do przestygnięcia.
Krok 2
Ser i pomidory pokroić w mniejszą kostkę. Cebulkę obrać i pokroić w piórka.
Krok 3
Na talerzach rozłożyć sałatę, na nią pomidory, cukinię i kurczaka, ser i cebulę. Polać sosem przygotowanym z saszetki Knorr, czosnku w mini kostkach Knorr i jogurtu naturalnego. Całość posypać grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej