Sałatka z kurczakiem i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem i cukinią

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

4

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

86 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

100 gramów

1 opakowanie

170 gramów

1 łyżka

60 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłukać, pokroić w kostkę i obtoczyć w przyprawie do kurczaka i szczypcie pieprzu. Zrumienić na patelni na odrobinie oliwy. Mięso odłożyć, dodać łyżeczkę oliwy i przesmażyć kilka minut umytą i pokrojoną w półksiężyce cukinię. W czasie smażenia posypać solą i ziołami prowansalskimi. Odstawić do przestygnięcia.

Krok 2

Ser i pomidory pokroić w mniejszą kostkę. Cebulkę obrać i pokroić w piórka.

Krok 3

Na talerzach rozłożyć sałatę, na nią pomidory, cukinię i kurczaka, ser i cebulę. Polać sosem przygotowanym z saszetki Knorr, czosnku w mini kostkach Knorr i jogurtu naturalnego. Całość posypać grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej