Sałatka z kurczakiem i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem i cukinią

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

3

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

170 gramów

2 sztuki

1 sztuka

60 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

1 szczypta

100 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłukać, pokroić w kostkę i obtoczyć w przyprawie do kurczaka i szczypcie pieprzu. Zrumienić na patelni na odrobinie oliwy. Mięso odłożyć, dodać łyżeczkę oliwy i przesmażyć kilka minut umytą i pokrojoną w półksiężyce cukinię. W czasie smażenia posypać solą i ziołami prowansalskimi. Odstawić do przestygnięcia.

Krok 2

Ser i pomidory pokroić w mniejszą kostkę. Cebulkę obrać i pokroić w piórka.

Krok 3

Na talerzach rozłożyć sałatę, na nią pomidory, cukinię i kurczaka, ser i cebulę. Polać sosem przygotowanym z saszetki Knorr, czosnku w mini kostkach Knorr i jogurtu naturalnego. Całość posypać grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej