
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
100 gramów
1 opakowanie
170 gramów
1 łyżka
60 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłukać, pokroić w kostkę i obtoczyć w przyprawie do kurczaka i szczypcie pieprzu. Zrumienić na patelni na odrobinie oliwy. Mięso odłożyć, dodać łyżeczkę oliwy i przesmażyć kilka minut umytą i pokrojoną w półksiężyce cukinię. W czasie smażenia posypać solą i ziołami prowansalskimi. Odstawić do przestygnięcia.
Krok 2
Ser i pomidory pokroić w mniejszą kostkę. Cebulkę obrać i pokroić w piórka.
Krok 3
Na talerzach rozłożyć sałatę, na nią pomidory, cukinię i kurczaka, ser i cebulę. Polać sosem przygotowanym z saszetki Knorr, czosnku w mini kostkach Knorr i jogurtu naturalnego. Całość posypać grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































