Zapiekanka Mac'n Cheese z boczkiem i warzywami
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
2 opakowania
1 łyżeczka
400 mililitrów
80 gramów
50 gramów
350 gramów
10 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy al'dente według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i smażymy posiekaną cebulę, dodajemy boczek pokrojony w cienkie paski.
Krok 2
Cukinię kroimy w ćwiartki, dorzucamy do cebuli i boczku, czosnek przepuszczamy przez praskę i dodajemy, jak cukinia zmięknie. Na końcu dodajemy oliwki pokrojone w paski.
Krok 3
W garnku mieszamy fix mac'n cheese bacon z mlekiem, tak żeby nie było grudek. Dodajemy masło i całość musimy zagotować. Po zagotowaniu gotujemy jeszcze około 3 minuty. Ciągle mieszamy.
Krok 4
Gdy sos nam zgęstnieje, dodajemy do niego ugotowany makaron, przygotowane wcześniej warzywa z boczkiem i 3/4 naszego wcześniej startego sera. Mieszamy, możemy doprawić solą i pieprzem, jeśli potrzeba.
Krok 5
Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy resztą startego sera i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Zapiekamy przez jakieś 15 minut. Przed podaniem posypujemy świeżą natką pietruszki. Smacznego :-)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Knorr Mac'n Cheese Bacon
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej